Ministrul Educatiei: Referinta pentru functionarea scolilor va fi ziua in care rata de infectare se modifica

Duminica, 16 Mai 2021, ora 19:10

   

Ministrul Educatiei: Referinta pentru functionarea scolilor va fi ziua in care rata de infectare se modifica
Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a precizat ca va initia modificarea ordinului comun Educatie-Sanatate privind functionarea scolilor, in sensul in care data de referinta sa fie considerata ziua in care rata de infectare se modifica in raport cu pragul de 1 la mie.

"Conform ordinului comun al ministrilor Educatiei si Sanatatii, scolile functioneaza toata saptamana luand ca referinta rata de infectare din ziua de vineri a saptamanii precedente. Constatand ca un numar important de localitati sunt foarte aproape de pragul de 1 la mie al ratei de infectare, in urma discutiilor cu ministrul Sanatatii, apreciind intelegerea Ministerului Sanatatii pentru importanta scolii, luni, 17 mai vom initia modificarea Art 2, alin. 3 al ordinului comun de ministru Educatie-Sanatate, in sensul in care referinta sa fie considerata ziua in care rata de infectare se modifica in raport cu pragul de 1 la mie. Toate celelalte prevederi cunoscute raman in vigoare", afirma Sorin Cimpeanu pe pagina de Facebook.

Potrivit ministrului, in acest fel, prezenta fizica nediferentiata in scoli s-ar putea face inca de a doua zi dupa inregistrarea unei rate de infectare mai mica de 1 la mie, pe baza acordului intre ISJ/ISMB si DSP, prin hotarare a CJSU/CMBSU.

"Ne dorim ca ordinul comun de modificare sa fie semnat si publicat in Monitorul Oficial in cursul zilei de maine, 17 mai, astfel incat un numar cat mai mare de elevi sa aiba acces la scoala", a afirmat ministrul.

In postarea citata, Sorin Cimpeanu recomanda in continuare respectarea riguroasa a masurilor de protectie sanitara in interiorul scolilor.

"Insistam in continuare pe respectarea riguroasa a masurilor de protectie sanitara in interiorul scolilor", a spus ministrul Educatiei.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: AGERPRES

Articol citit de2850 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
liviu_69
rank 5
Unde o fi invatat acest ministru ?
Oare stie ce inseamna marja de stabilitate ?
Adica o zi poti sa te duci apoi iar stai acasa apoi iar la scoala ...
In final elevii nu vor mai face scoala nici fizic si nici online.

Oare, profesorii vor putea comuta asa rapid de pe un stil pe actul ? Dar cum ministru a avut mai mult functii de conducere cred ca a uitat cum este sa predea ...
liviu_69
rank 5
Cu ce s-a remarcat acest ministru ?
Invatamantul continua sa fie o mare brambureala ce promoveaza impostori. Sunt sute de facultati finantate de stat ce produc direct someri. Sau au nevoie de diplome pentru zona bugetara ?
Tot-la-vale
rank 5
Cum cu ce?
S-a remarcat prn traseism politic si ca aparator al plagiatorilor, adica un complice cu infractorii. Jeg, nu ministru. Nulitate profesional, politruc si habagiu intelectual
Stefannel
rank 5
Este ceea ce meritam
Este perfect pentru Romanica! Expertii lui Orban!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor