Ziare.com

Minoritatile il sustin pe Klaus Iohannis

de Elena Enache
Joi, 05 Noiembrie 2009, ora 18:13

   

Minoritatile il sustin pe Klaus Iohannis
Reprezentantii minoritatilor au anuntat joi seara, dupa consultarile cu presedintele Traian Basescu, ca il sustin in continuare pe Klaus Iohannis pentru functia de premier si militeaza pentru un guvern de uniune nationala.

"Noi ne facem datoria de a sprijini pe unul dintre colegii nostri (Klaus Iohannis, n. red)", a declarat reprezentantul minoritatilor, Varujan Pambuccian, care a formulat torusi si o a doua propunere.

"Eu cred ca grupul nostru are doua persoane care pot, prin experienta pe care o au, accede la asemenea functie, domnul Iohannis si domnul Vainer (Aurel Vainer, n.red)", a spus Varujan Pambuccian.

Aurel Vainer este economist, cu peste 200 de lucrari de specialitate publicate, deputat in Parlamentul Romaniei si presedinte al Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania.

"Domnul Iohannis este membru al Forumului Democrat German, asimilat grupului parlamentar al minoritatilor. Toate bataliile politice le-a castigat in aceasta calitate, fara sprijinul niciunui partid politic si de multe ori impotriva competitiilor facute de partide", a adaugat Pambuccian, care a mizat pentru o solutie de echilibru.

Presedintele Traian Basescu a invitat joi liderii partidelor parlamentare la consultari in vederea desemnarii unui nou premier, dupa ce Guvernul Croitoru a fost respins miercuri in Parlament.

Calendarul consultarilor din 05 noiembrie 2009

* Grupul parlamentar al minoritatilor nationale reprezentate in Parlamentul Romaniei - orele 17.00 - 17.30;

* Reprezentantii grupului parlamentar al independentilor din Parlamentul Romaniei - orele 17.45 - 18.15;

* Uniunea Democrata Maghiara din Romania - orele 18.30 - 19.00;

* Partidul National Liberal - orele 19.15 - 19.45;

* Partidul Social Democrat si Partidul Conservator - orele 20.00 - 20.30;

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 733 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

OK

NICI O PROBLEMA ,SA-L PUNA PRIM MINISTRU LA MINORITATI,SI SA SE SPELE PE CAP CU ACEST OPAAAA MITICA

 

next-ut

bun deci care din romani a fost in ultimii 20 de ani?..care dintre ei a facut ceva concret ptr romani?...deci daca romanii tai nu au facut nimic ce ai cu sasul asta!........ti-e frica ca v-a face mai mult in 2 luni ca romanul in 2 ani?...care ti-e problema?


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor