Minoritatile il sustin pe Klaus Iohannis

Joi, 05 Noiembrie 2009, ora 18:13
1216 citiri
Minoritatile il sustin pe Klaus Iohannis

Reprezentantii minoritatilor au anuntat joi seara, dupa consultarile cu presedintele Traian Basescu, ca il sustin in continuare pe Klaus Iohannis pentru functia de premier si militeaza pentru un guvern de uniune nationala.

"Noi ne facem datoria de a sprijini pe unul dintre colegii nostri (Klaus Iohannis, n. red)", a declarat reprezentantul minoritatilor, Varujan Pambuccian, care a formulat torusi si o a doua propunere.

"Eu cred ca grupul nostru are doua persoane care pot, prin experienta pe care o au, accede la asemenea functie, domnul Iohannis si domnul Vainer (Aurel Vainer, n.red)", a spus Varujan Pambuccian.

Aurel Vainer este economist, cu peste 200 de lucrari de specialitate publicate, deputat in Parlamentul Romaniei si presedinte al Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania.

"Domnul Iohannis este membru al Forumului Democrat German, asimilat grupului parlamentar al minoritatilor. Toate bataliile politice le-a castigat in aceasta calitate, fara sprijinul niciunui partid politic si de multe ori impotriva competitiilor facute de partide", a adaugat Pambuccian, care a mizat pentru o solutie de echilibru.

Presedintele Traian Basescu a invitat joi liderii partidelor parlamentare la consultari in vederea desemnarii unui nou premier, dupa ce Guvernul Croitoru a fost respins miercuri in Parlament.

Calendarul consultarilor din 05 noiembrie 2009

* Grupul parlamentar al minoritatilor nationale reprezentate in Parlamentul Romaniei - orele 17.00 - 17.30;

* Reprezentantii grupului parlamentar al independentilor din Parlamentul Romaniei - orele 17.45 - 18.15;

* Uniunea Democrata Maghiara din Romania - orele 18.30 - 19.00;

* Partidul National Liberal - orele 19.15 - 19.45;

* Partidul Social Democrat si Partidul Conservator - orele 20.00 - 20.30;

Citește și:
Nehammer şi Rutte au pus la cale soarta Schengen. La ce concluzie au ajuns privind România și Bulgaria
Nehammer şi Rutte au pus la cale soarta Schengen. La ce concluzie au ajuns privind România și Bulgaria
Cancelarul austriac Karl Nehammer l-a primit joi la Viena pe premierul olandez Mark Rutte, pentru a discuta despre migrație. Ambii politicieni s-au opus în decembrie aderării României şi...
Sorin Grindeanu visează la o autostradă până la Chișinău și Odesa. Cele mai recente planuri ale ministrului Transporturilor
Sorin Grindeanu visează la o autostradă până la Chișinău și Odesa. Cele mai recente planuri ale ministrului Transporturilor
Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a transmis joi, 26 ianuarie, că România şi Republica Moldova vor colabora mult mai strâns în domeniul infrastructurii. El a...