Mircia Gutau: Basescu nu intervine nici pentru maica-sa

Miercuri, 27 Ianuarie 2010, ora 20:36
5396 citiri
Mircia Gutau: Basescu nu intervine nici pentru maica-sa

Primarul din Ramnicu Valcea, Mircia Gutau, arestat in 2006 de DNA si condamnat miercuri definitiv la trei ani si jumatate de inchisoare de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, isi sustine in continuare nevinovatia, insa spune ca isi va "duce crucea singur mai departe".

"Nu sunt vinovat, n-am pus mana pe un leu. A fost primul mare caz de mare coruptie din Romania in 2006 si acum sunt primul primar care este condamnat. (...) Uitati-va in dosarul de la DNA si o sa vedeti", le-a spus Gutau celor prezenti intr-o emisiune de la Realitatea Tv, acuzand presa ca nu prezinta adevarul. "O sa-mi duc crucea singur mai departe, dar adevarul o sa se afle", a mai spus Gutau.

Cat despre posibilitata ca Basescu sa intervina pentru el, Gutau a spus ca nici nu se pune problema.

"Nu mai bagati politica in asta. Traian Basescu nu intervine nici pentru maica-sa. Fiti convinsi de acest lucru. Nu-l mai bagati in aceasta mizerie", a spus Gutau.

Acesta considera inacceptabil ca un om sa fie achitat intr-un dosar si apoi sa fie acuzat si arestat in acelasi dosar.

"La prima arestare, o judecatoare a spus ca nu exista nici intentia, dar macar fapta. Cand s-a judecat pe fond am fost achitat cu inexistenta faptei, la Curtea de Apel, iar la Curtea Suprema mi s-au dat trei ani si sase luni", a explicat Gutau.

Primarul din Ramnicu Valcea, Mircia Gutau, si fostul viceprimar Nicolae Dicu au fost condamnati definitiv la trei ani si jumatate de inchisoare cu executare, pentru luare de mita. Din condamnare se va scadea perioada in care cei doi au fost in arest preventiv, in cazul lui Gutau fiind vorba de patru luni.

In 2006, Nicolae Dicu a fost prins in flagrant de procurorii DNA in timp ce primea suma de 50.000 de euro, in toaleta unui restaurant din Ramnicu Valcea, de la omul de afaceri Crinu Popescu, pentru eliberarea unui cerificat de urbanism.

Procurorii DNA au presupus ca banii ii erau destinati primarului Mircia Gutau, singurul abilitat sa semneze documentul cerut de denuntator si au decis sa il aresteze.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Mircia Gutau primar Valcea, #Gutau arest mita inchisoare, #vinovatie Gutau luare mita , #stiri politice