Moaștele făcătoare de minuni față în față cu ravagiile pandemiei

Autor: George Arun (DW) - colaborator Deutsche Welle
Marti, 19 Octombrie 2021, ora 15:02
7192 citiri

Președintele Iohannis și premierul Cîțu, acești doi stâlpi contorsionați ai puterii, calcă pe cadavre, sunt autorii morali ai uciderii pruncilor, vinovați de miile de morți în secțiile ATI din ultimele săptămâni.

Peste 52.000 de pelerini au poposit, între 12 și 14 octombrie, la Iași, capitala Moldovei, pentru a se ruga la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. Racla cu sfintele moaște a fost expusă în curtea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei pe tot parcursul zilei de 14, pentru ca fiecare drept-credincios să i se poată închina și să o atingă cu o floare, conform tradiției, sau să o sărute, sub privirile placide ale jandarmilor, care ar fi trebuit să asigure respectarea regulilor împotriva infectării cu virusul care provoacă COVID-19.

Coada de mii de persoane s-a scurs toată ziua prin fața raclei cu sfintele moaște iar mulți dintre credincioși și-au dat jos masca de protecție și au sărutat-o. Saliva miilor de sărutări ale casetei de sticlă a trecut de la unul la altul, într-o comuniune a inconștienței și a nepăsării de celălalt. „E un act de credință. Nu putem interveni în relația omului cu Dumnezeu“, au declarat mai multe fețe bisericești din stafful Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Măsurile de protecție împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2 sau cu SARS-CoV-2-delta au fost aproape de zero, în condițiile în care nu a fost impusă regula minimală de protecție ca cei nevaccinați să nu aibă acces la procesiune iar distanțarea a fost imposibil de respectat în mijlocul unui puhoi de lume însetată de pogorârea minunii asupra fiecăruia.

Între sfânta cruce și prostia omenească

Miile de credincioși, nu puțini dintre ei habotnici, au purces în pelerinaj la moaștele Sfintei Parascheva, unii dintre aceștia bătând pe jos zeci de kilometri iar alții, cei mai mulți, călătorind cu autocarele agențiilor de turism sute de kilometri până în capitala Moldovei. Au trecut pe la baldachinul din curtea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei pentru a se ruga la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, făcătoare de minuni pentru cei nevoiași cu gândul, pentru bolnavii incurabili, pentru nevăzători, surdo-muți, bolnavii psihic, pentru mamele ale căror fete au rămas nemăritate sau nevestele ale căror bărbați nu se lasă de băutură, pentru sănătatea copiilor nenăscuți ori pentru vindecarea celor suferinzi de ADHD sau de sindromul Down, pentru vacile care și-au pierdut laptele ori pentru vițeii care nu pot fi înțărcați de la țâța mamei, pentru siluirea dușmanilor ori pentru moartea caprei din curtea vecinului.

Catedrala Mitropolitană de la Iași găzduiește moaștele sfintei de mai multe secole, acestea făcând parte din arealul gestant al Bisericii Ortodoxe Române alături de o seamă de icoane făcătoare de minuni cu chipul Maicii Domnului ai cărei ochi plâng cu lacrimi de mir de atâta amar de vreme.

De la Dumnezeu-tatăl la icoane făcătoare de minuni

În România sunt aproape 100 de biserici și mănăstiri care au în proprietate câte o icoană făcătoare de minuni, fie cu chipul doar al Fecioarei Maria, fie cu chipul întregit al Fecioarei cu Pruncul. Între acestea, cea mai cunoscută și căutată de credincioși (alături de care se agață cu nerușinare politicienii în campanie electorală perpetuă) este Mănăstirea Nicula, aflată la câțiva kilometri de Gherla, care adăpostește icoana făcătoare de minuni a Macii Domnului cu Pruncul, lăcaș de cult unde în fiecare an, la 15 august, de Sfânta Marie, merg în pelerinaj mii de concetățeni care și-au pierdut speranța în cele lumești și așteaptă genuini ca icoana sfântă să le împlinească rugăciunile.

Între multe alte minuni care li se arată pelerinilor, icoana tămăduitoare de la Mănăstirea Nicula face ca drept-credincioșii să se vindece de boli incurabile, să se curețe de duhurile rele, să le plouă ploi bogate în plină secetă iar femeile sterpe să rămână gravide.

Aflăm din portalul crestinortodox.ro că, „potrivit unui proces-verbal, scris de câțiva militari austrieci, icoana Maicii Domnului cu Pruncul, aflată astăzi la Nicula, a lăcrimat în mod continuu, între 15 februarie și 12 martie 1699“.

Unele dintre aceste vestigii sfinte, mai exact copiile lor, ajung în bisericile din România pe filieră ucraineană, date în concesiune pentru o anumită perioadă, proprietarii lor de peste hotare împărțind obolul milei enoriașilor autohtoni cu fețele noastre bisericești care le comercializează, ca pe orice marfă, întru propășirea prostiei și a credulității celor mulți.

Nicăieri în analele evangheliilor nu găsim a se vorbi despre sfinți aflați în activitate. Nicăieri în scripturi nu aflăm versete care să ne informeze despre icoane care plâng, despre vindecări miraculoase, altele decât cele pe care le-a săvârșit Iisus. Nicăieri în cărțile sfinte nu aflăm îndemnuri pentru sfințirea bolizilor pe patru roți, a clădirilor destinate firmelor și companiilor multinaționale care lucrează cu banul „ochiul dracului“, a vilelor borfașilor care toți la un loc au averi cât un sfert din bugetul anual al României.

Cine plătește pentru uciderea pruncilor?

În același interval de trei zile, cât au durat pelerinajul și rugăciunile la moaștele făcătoare de minuni ale Sfintei Cuvioase Parascheva, între 12 și 14 octombrie, au fost scoase de la secțiile ATI ale spitalelor 1000 de cadavre. Pe fiecare stătea scris, cu markerul vânăt al morții, COVID.

Digi24 a difuzat luni imagini cutremurătoare de la morga Spitalului Universitar din București, unde cadavrele nu mai au loc în frigidere. Se caută soluții, spun medicii. Însă, în momentul de față, morții sunt „depozitați“ pe holuri, potrivit sursei citate.

Pandemia a scăpat demult de sub control, mai exact din momentul în care președintele Iohannis, premierul Cîțu și șeful Direcției pentru Situații de Urgență (DSU) Raed Arafat au relaxat la maximumul posibil măsurile de protecție împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2, în condițiile în care doar 30% din populație era vaccinată.

Deschiderea litoralului Mării Negre a fost poarta de intrare a afaceriștilor veroși, clienți ai guvernanților păstoriți orbește de Cîțu. S-au măsluit procentele reale ale infectărilor și numărul morților pentru ca rechinii-infractori încă nedovediți să poată comercializa cu asupra de măsură bronzul zugrăvit pe trupurile în costum de plajă. Unele dintre ele au ajuns la morgă.

Rata de infectare comunicată zilnic de către oficiali e mincinoasă și azi, în condițiile în care nu avem o evidență la zi a numărului românilor care mai trăiesc între granițe. Dovada? La ultimele scrutinuri electorale listele de votanți au fost pline cu morți „neinventariați“, cu persoane trăitoare în Occident, cu nume care nu s-au regăsit pe țidulele secțiilor de votare. Ultimul recensământ al populației României a fost făcut acum zece ani, în 2011.

Rata de infectare în București a depășit 16,4 la mie iar șapte localități din Ilfov înregistrează peste 20 de îmbolnăviri de COVID-19 la mia de locuitori. Direcțiile de sănătate publică din nenumărate municipii și orașe comunică zilele acestea procente de peste 10 infectări la mia de persoane.

Aproape toată lumea medicală, Colegiul Medicilor, asociații profesionale, organizații neguvernamentale, personalități publice, toți cer președintelui Iohannis și premierului Cîțu carantinarea, declararea stării de urgență, lockdown-ul.

Nimic din partea celor doi bolnavi de putere. Pe zi ce trece, acești doi stâlpi contorsionați ai puterii calcă pe cadavre, sunt autorii morali ai uciderii pruncilor, vinovați de miile de morți în secțiile ATI din ultimele săptămâni.

Deutsche Welle

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.Șase cauze ale creșterii prețurilor la medicamente
Șase cauze ale creșterii prețurilor la medicamente
În România medicamentele foarte ieftine și cele foarte scumpe sunt pe cale de dispariție din cauza birocrației și a taxelor. Prețurile produselor care nu se dau pe rețetă cresc, fiindcă...
Ce primește la schimb România pentru donarea sistemului PATRIOT?
Ce primește la schimb România pentru donarea sistemului PATRIOT?
România poate să pună condiții SUA și Alianței NATO? Istoria recentă probează din nou faptul că nimic nu este întâmplător, cel puțin în țara noastră! De ce donează președintele...
#Romania, #Ia i, #moa tele Sfintei Parascheva, #pandemie, #sars cov 2, #covid, #Mitropolia Moldovei i Bucovinei, #Biserica Ortodoxa Romana , #stiri politice
  1. Ce nume noi și care sunt personajele controversate care ajung în Parlamentul European. Aleșii vor câștiga peste 7.000 de euro pe lună
  2. Primăria Capitalei va fi restructurată. Opt instituții și direcții vor fi desființate. Ce se întâmplă cu angajații
  3. Nicușor Dan, în atenția USR, pentru alegerile prezidențiale 2024: „Ar fi un super câștig!"
  4. Prima promisiune a Elenei Lasconi, ca prezidențiabil. Atac dur la adresa lui Klaus Iohannis. Ce șefi de stat o inspiră
  5. Elena Lasconi pregătește revoluție în USR: "Ei au adus aici partidul". Drulă și Barna, primele nume de pe "lista neagră"
  6. Elena Lasconi (USR) amenință cu demisia: „Sănătate bună şi noroc, dragoste cu sila nu se poate!"
  7. Mizele privind data alegerilor prezidențiale. PNL și PSD, ping-pong între avantaje și dezavantaje
  8. Rezultatele alegerilor au declanșat haosul într-un oraș din vestul țării. Conducătorii primăriei și-au dat demisia, iar câștigătorii nu se grăbesc să preia puterea
  9. Cum va arăta USR în era Lasconi: ”Dacă vrei să fii relevant în spațiul public, trebuie să arăți că ai câștigat o luptă”
  10. Cristian Vasilcoiu, înlocuit de la Ministerul Muncii: ”Ca să nu aflaţi din Monitorul Oficial”