Mobilier de 1,4 milioane euro pentru noul Economat al lui Vanghelie

Vineri, 16 Mai 2008, ora 07:14
1720 citiri
Mobilier de 1,4 milioane euro pentru noul Economat al lui Vanghelie

Firma Consiliului local sector 5, Economat sector 5, doreste sa utileze magazinul saracilor de pe Calea Ferentari, cu mobilier in valoare de 1.400.000 de euro, informeaza Gandul.

In suplimentul Jurnalului Oficial al Uniunii Europene, pe data de 8 mai, Economat sector 5 a publicat un anunt de participare pentru organizarea unei licitatii ce are drept scop achizitionarea de mobilier pentru magazine.

Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente este 24 iunie 2008, iar deschiderea ofertelor se va face pe 1 iulie.

In cererea facuta de firma Consiliul local sector 5, la rubrica privind "cantitatea sau domeniul contractului",este trecuta, la valoarea estimata a "mobilierului comercial in solutie completa", suma de 1.200.000 de euro, fara TVA.

Mobilierul ce urmeaza a fi cumparat va decora un magazin care inca nu exista. Pe Calea Ferentari la numarul 140, adresa unde urmeaza a fi trimise cumparaturile de peste 1.400.000 de euro (daca luam in calcul si TVA-ul), se afla un gard albastru, pe care sunt lipite afisele electorale ale primarului Vanghelie.

Nu este nici o cladire, ci doar scheletul gigant, din beton, al unei constructii. Santierul este pustiu, locul fiind animat doar de piata de langa gardul albastru unde sunt insirate printre cateva tarabe cu legume si fructe.

Vanzatoarele de la tarabe sunt in tema cu ceea ce se petrece in zona. "Muncitorii au inceput sa lucreze aici din martie. Acum, de cateva saptamani, nu se mai intampla nimic. Am inteles ca o sa fie un magazin de ala cu mancare ieftina si ca e gata in august. Maica, pentru noi nu e bine ca ne ia clienteala. Oamenii nu mai vine sa cumpere de la noi", ne-a spus o vanzatoare de la coltul strazii.

Surprinzator este ca Economat sector 5 face licitatie in conditiile in care din datele de la Registrul Comertului reiese ca este in incapacitate de plata.

In plus, in decembrie anul trecut, unul dintre furnizorii celorlalte economate din sector, Bilancia Exim, a cerut in instanta falimentul firmei pe motiv ca nu si-a platit facturile.

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a afirmat ca suma trecuta in anuntul de participare la licitatie nu este neaparat suma finala.

"Noi am pus o valoare mai mare ca sa nu mai fim nevoiti sa facem rectificare bugetara in cazul in care o sa coste mai mult. Asta nu inseamna neaparat ca o sa costa atata. Poate sa coste mai putin. Din banii astia vom cumpara rafturi, o linie frigorifica care este foarte scumpa, fiind doar vreo cinci producatori in lume si mobilier de asta, pentru interior", a subliniat acesta.

In plus, Vanghelie a spus ca hala nu va fi ocupata numai de Economat, acolo urmand sa fie amenajata si o parte din noua Piata Ferentari care a fost distrusa anul trecut intr-un incendiu.

De asemenea, Vanghelie a declarat ca suma necesara construirii halei este de "vreo doua milioane de euro", aproape cat rafturile si combinele frigorifice de la Economat.

Lovitură în piața media din România: încă un post TV cunoscut se închide definitiv
Lovitură în piața media din România: încă un post TV cunoscut se închide definitiv
Lovitură pe piața media din România: un cunoscut post de televiziune, cu o tradiție de 25 de ani, s-a închis. Canalul era deținut de fostul baron local PNL, Aristotel Căncescu. Postul de...
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#Vanghelie, #mobilier, #Economat, #santier, #faliment , #stiri politice