Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Monitorul Oficial a gasit vinovatii in cazul buletinelor de vot lipsa

Joi, 19 Iunie 2008, ora 17:50
1495 citiri
Monitorul Oficial a gasit vinovatii in cazul buletinelor de vot lipsa

Conducerea Monitorului Oficial a gasit vinovatii in cazul celor 33.000 de buletine de vot lipsa la turul doi al alegerilor din Bucuresti, retrogradand din functie un maistru de la sectia de imprimare si penalizand alti trei salariati cu cinci pana la zece procente din salariul pe o luna.

Intr-un comunicat remis presei, joi, directorul Monitorului Oficial (MO), Liviu Moraru, anunta ca cei patru angajati au fost sanctionati in urma anchetei administrative declansate dupa sesizarea privind lipsa documentelor.

Cea mai mare vina ar fi purtat-o maistrul Marin Marin, de la sectia de imprimare, retrogradat pentru ca nu a luat masuri insuficiente in momentul in care a constatat defectarea unei masini si nu a anuntat imediat superiorii.

Sefa sectiei de imprimare, Elena Gherghescu, a fost sanctionata cu reducerea salariului de baza pentru o luna cu zece procente, fiind acuzata ca nu a dispus reverificarea pachetelelor desi aflase ca la tiparirea buletinelor aparusera probleme tehnice. Aceeasi sanctiune a primit-o si tiparitorul Dorin Bala.

Ajutorului de tiparitor Florin Stan i-au fost retinute cinci procente din salariul pe o luna, ambii fiind gasiti vinovati ca au omis sa scrie cantitatea tiparita in caietul de bord al masinii si pentru "neconformitatile aparute la tiparire".

In comunicatul citat, se explica modul in care s-a ajuns la situatia neplacuta care a condus la demiterea prefectului Catalin Deaconescu. Conducerea MO precizeaza ca a fost aleasa o solutie de tiparire mai rapida, dar care cerea un control sporit al numararii mecanice.

In timp ce in primul lot de pachete tiparite in acest mod nu au aparut probleme semnificative, ulterior a aparut o dereglare a numaratorului masinii de formare a pachetelor, rezultand astfel o serie de pachete cu documente lipsa.

Desi operatorii masinii au observat diferentele, seful de schimb a cerut doar refacerea pachetelor si repararea si repornirea masinii, fara a dispune verificarea tuturor pachetelor tiparite de la inceput in respectivul schimb.

Presedintele BEM, judecatorul Ileana Danaila, a anuntat, duminica seara, la inchiderea urnelor pentru cel de-al doilea tur de scrutin din Bucuresti, ca in cinci din cele sase sectoare ale Capitalei, unde terminasera de numarat buletinele primite pentru turul al doilea, lipseau peste 30.000 de buletine.

Miercuri, Guvernul a decis schimbarea lui Catalin Deaconescu din functia de prefect al Capitalei pe motiv ca nu a coordonat bine organizarea turului doi al alegerilor.

Potrivit unor surse din PNL, Catalin Deaconescu ar fi anuntat ca va da in judecata Monitorul Oficial (MO), condus de liberalul Liviu Moraru, pentru cele 33.072 de buletine de vot care lipseau, dupa numararea tipizatelor, din cele 1.973.506 comandate in cele sase sectoare.

Meciul U Cluj - Poli Iași a aprins și mai mult lupta pentru evitarea retrogradării. Clasamentul cu trei etape înainte de final
Meciul U Cluj - Poli Iași a aprins și mai mult lupta pentru evitarea retrogradării. Clasamentul cu trei etape înainte de final
Formaţia Universitatea Cluj a învins, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, echipa Poli Iaşi, într-un meci din etapa a şasea a play-out-ului Superligii. Golul a fost marcat de D....
”Sunt cadavre peste tot. Suntem carne de tun”. Filmarea soldaților ruși abandonați de comandanții lor pe frontul din Ucraina VIDEO
”Sunt cadavre peste tot. Suntem carne de tun”. Filmarea soldaților ruși abandonați de comandanții lor pe frontul din Ucraina VIDEO
Trei militari ruși înspăimântați, pe care comandanții lor i-au abandonat în tranșeele de lângă o centură forestieră, au înregistrat un videoclip. În momentul înregistrării,...
#Monitorul Oficial, #buletine de vot, #lipsa, #vinovati, #sanctiuni, #retrogradare , #stiri politice