Motreanu: Delimitarea regiunilor a fost un compromis politic

Marti, 23 Aprilie 2013, ora 18:27
2118 citiri
Motreanu: Delimitarea regiunilor a fost un compromis politic
Foto: Arhiva

Deputatul PNL Dan Motreanu a declarat, marti, ca actualele opt regiuni de dezvoltare au fost stabilite printr-un "compromis politic", fiind excluse criteriile geografice, culturale si istorie, iar inainte de a se decide mentinerea actualelor regiuni este nevoie de o evaluare a acestora.

"Trebuie sa atrag atentia, inca de la inceput, ca delimitarea regiunilor de dezvoltare existente a fost rezultatul mai degraba al unui compromis politic, decat al unei analize aprofundate", a sustinut Motreanu.

"Daca Uniunea Europeana foloseste aproximativ 100 de indicatori in politica de dezvoltare regionala, in anul 1997 s-au folosit numai 17 astfel de indicatori in constructia regionala si a indicelui global al dezvoltarii. Dintre cei 8 mari piloni ai dezvoltarii regionale, demografic, economic, social, infrastructura, educatie, istoric, geografic, cultural, ultimii trei au fost aproape exclusi", a completat deputatul PNL.

Flutur: USL pune in practica regiunile lui Cozmanca, trasate artificial cu creionul bont

Acesta a precizat ca discutia despre stabilirea numarului regiunilor "mocneste in secret de cateva luni, hranindu-se cu visuri de marire ale unor actori locali sau nationali, cu idei fixe ale unor functionari sau cu obsesii cauzate de taceri apasatoare cladite pe temeri, frici si momente de indecizie, pana intr-un punct in care devine deja de necontrolat starnind pasiuni si orgolii nemasurabile".

Liviu Dragnea: Regionalizarea va diminua aparatul administrativ central

"Cred ca inca nu este prea tarziu sa << stapanim acest foc >>, dar pentru aceasta avem nevoie de transparenta, dezbatere si curaj. (...) Inainte de a discuta despre o noua regionalizare a Romaniei, avem datoria de a prezenta o evaluare serioasa asupra a ceea ce a reprezentat functionarea si rezultatele obtinute de actualele regiuni", a mai afirmat Motreanu.

Dragnea: Daca regionalizarea va fi facuta politic, distrugem Romania

"Evaluarea este una dintre etapele importante ale politicii europene de coeziune, principiile pe care se axeaza ca relevanta, utilitatea, eficacitatea, sustenabilitatea iti dau posibilitatea crearii unei imagini asupra designului si rezultatelor proiectului in relatie cu resursele disponibile si cu obiectivele propuse", a completat acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Dan Motreanu regionalizare, #regionalizare compromis politic, #criterii regionalizare , #stiri politice