Muresan: Ma intorc in politica dupa ce ies din inchisoare

Miercuri, 12 Septembrie 2012, ora 10:11
2950 citiri
Muresan: Ma intorc in politica dupa ce ies din inchisoare

Fostul ministru al Agriculturii, Ioan Avram Muresan, a declarat ca planuieste sa se intoarca in viata politica dupa ce va fi eliberat din inchisoare, acesta executand o pedeapsa de 7 ani dupa gratii pentru deturnare de fonduri.

"Ma intorc in politica dupa ce ies din puscarie", a spus Muresan, precizand ca ii este dator fiului sau, decedat de curand, sa-si continue cariera, arata Adevarul.

Acesta a precizat ca va cere, in toamna, revizuirea procesului in contextul aparitiei unor probe noi, avand sansa astfel de a se intoarce mai repede in politica decat ar fi crezut.

Muresan, condamnat pentru deturnare de fonduri

Fostul ministru al Agriculturii a fost acuzat de deturnare de fonduri, prejudiciul inregistrat fiind de aproape 30 de miliarde de lei vechi.

Faptele au fost comise in 1999, in timpul guvernarii CDR, cand Muresan era membru al Guvernului din partea PNTCD. Dosarul a fost deschis insa in 2003, in timpul guvernarii Nastase.

Procurorii anticoruptie au decis in 12 septembrie 2003 inceperea urmaririi penale impotriva lui Ioan Avram Muresan pentru infractiunile de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, deturnare de fonduri si fals intelectual

Potrivit procurorilor, Muresan ar fi aprobat scoaterea din rezervele de stat a cantitatii de 5.000 de tone de ulei brut de floarea-soarelui si ar fi pus-o la dispozitia unei societati comerciale care nu indeplinea conditiile prevazute de lege pentru a beneficia de imprumuturi din rezerva nationala.

Fiul fostului ministru, gasit mort in Kenya

Dan Muresan, fiul fostului ministru al Agriculturii, Ioan Avram Muresan, a fost gasit mort intr-un apartament din Nairobi (Kenya).

Fiul fostului ministru Ioan Avram Muresan a murit in Kenya

Ministerul Afacerilor Externe a comunicat ca Ambasada Romaniei la Nairobi/Kenya a fost informata "de catre un coleg de serviciu al unui cetatean roman ca trupul neinsufletit al acestuia ar fi fost gasit intr-un apartament din districtul Nairobi".

"Conform relatarii, cetateanul roman era angajat la o companie engleza de telecomunicatii, aflandu-se de mai multa vreme in Kenya. Acesta nu isi inregistrase insa prezenta pe teritoriul Kenyei la misiunea diplomatica romana.

Citeste si:
Câtă nevoie era de introducerea legii pentru egalitatea de gen în politică. „Republica Moldova a introdus-o din 2016. S-au cunoscut sau nu efectele?”
Câtă nevoie era de introducerea legii pentru egalitatea de gen în politică. „Republica Moldova a introdus-o din 2016. S-au cunoscut sau nu efectele?”
Senatul a adoptat luni, 23 mai, un proiect de lege prin care partidele sunt nevoite să pună pe listele de la parlamentare cel puțin o treime de candidați femei. Inițiativa a împărțit însă...
Liviu Dragnea, la un pas de interdicție pe viață în parlament. Inițiativă legislativă pentru foștii condamnați penal
Liviu Dragnea, la un pas de interdicție pe viață în parlament. Inițiativă legislativă pentru foștii condamnați penal
Persoanele care în trecut au suferit condamnări penale definitive ar putea avea interdicție în a mai candida la alegerile parlamentare decât dacă nu a intervenit o reabilitare, amnistie sau...