Nastase: Daca alegerile ar fi avut loc in februarie-martie, Basescu nu ar mai fi candidat

Vineri, 13 Noiembrie 2009, ora 12:11
3967 citiri
Nastase: Daca alegerile ar fi avut loc in februarie-martie, Basescu nu ar mai fi candidat
Foto: Cotidianul

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, considera ca seful statului nu ar mai fi candidat la prezidentiale daca acestea ar fi avut loc "undeva in februarie-martie", in special din cauza situatiei economice in care va fi tara in acea perioada.

"Cred ca este pentru prima data cand regret ca lui Traian Basescu 'i se pare' ca iesim din criza. Mi-as fi dorit sa nu 'i se para'. As fi vrut sa aiba dreptate si cred ca as fi trecut si peste tupeul pe care cu siguranta l-ar fi avut de a-si asuma meritele depasirii crizei economice.

Ce, va asteptati la altceva? Fiti convinsi ca, atunci cand pulsul economiei romanesti va creste, cel care se va bate cu pumnul in piept si se va autoproclama salvator al romanilor va fi Traian Basescu.

Pana atunci, iata o frantura din realitate: rata somajului in Ialomita, unul dintre judetele puternic afectate de criza, a sarit de 10%; la fel e in multe judete din tara. In ritmul acesta, daca alegerile prezidentiale ar fi avut loc undeva in februarie-martie 2010, Traian Basescu nu ar mai fi candidat.

Asta daca nu cumva s-ar fi razgandit, lucru cat se poate probabil - va amintiti cred de afirmatia actualului presedinte, care si-a conditionat candidatura de evolutia somajului", scrie Nastase pe blogul personal.

Social-democratul continua aratand ca, in mandatul lui Basescu, statul nu a ajutat cu nimic populatia sau intreprinzatorii, care vad deja un adversar in presedinte.

"Stim cu totii ca sub comanda lui Traian Basescu, statul nu a facut nimic nici pentru a ajuta populatia si nici pentru a-i sprijini pe intreprinzatori. Este un adevar recunoscut de Traian Basescu si resimtit cat se poate de acut in plan economic si social.

Efectul insa este dezastruos: 'Feriti-va de stat! Este cel mai nociv furnizor'. Aceasta se pare ca este concluzia mediului de afaceri din vestul tarii, exprimata in cadrul unui seminar organizat de curand la Timisoara.

De fapt, adversarul lor este reprezentantul statului, iar acesta este, conform Constitutiei, presedintele. Teama si repulsia fata de stat exprima de fapt atitudinea pe care populatia o are fata de Traian Basescu. Inca putin si aceste sentimente vor disparea", mai scrie Nastase.

A.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#Adrian Nastase candidatura Traian Basescu, #Traian Basescu alegeri prezidentiale 2009, #somaj Romania Basescu presedinte , #stiri politice