Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Nemirschi: Eu nu i-am chemat pe angajatii de la IT sa imi stearga e-mail-urile

Marti, 28 Iulie 2009, ora 21:07
1837 citiri
Nemirschi: Eu nu i-am chemat pe angajatii de la IT sa imi stearga e-mail-urile

Nicolae Nemirschi, ministrul Mediului, a declarat marti ca a pus la dispozitie toate actele care i s-au solicitat si ca nu i-a chemat pe angajatii de la IT sa ii stearga e-mail-urile.

"La acest moment achizitiile publice sunt verificate de doua institutii. Este vorba de UCEVAP, care tine de ministrul Finantelor, si de ANRMAP. Eu nu am chemat angajatii de la IT sa stearga mailurile.

Eu i-am chemat pe cei in cauza si le-am cerut note explicative pe toata procedura. Pe data de 2 iulie, Ministerul Mediului a fost sanctionat pentru ca licitatia nu s-a incadrat corect", a declarat marti Nemirschi, invitat la o emisiune a Antenei 3.

Ministrul Mediului a precizat ca a studiat actele prin care s-au facut licitatii in timpul mandatelor fostilor ministri, printre care Sulfina Barbu, actuala membra a comisie de ancheta, dar si Attila Korodi, si a vazut similaritati cu cea facuta de el.

"Am verificat si am vazut similaritati in modul cum s-au facut licitatii, dar nu am vrut sa creez probleme si am tacut", a declarat Nemirschi.

Ministrul Nemirschi facea aluzie la faptul ca fostul ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi, a solicitat administratorului retelei informatice sa stearga date informatice pentru ca acestea sa nu fie descoperite. In acest scop, s-ar fi accesat fara drept sistemele informatice ale Ministerului Tineretului si Sportului, fiind sterse inregistrarile care o puteau incrimina.

Olteanu: Facem comisii acolo unde sunt dubii

Bogdan Olteanu, membru al comisiei de ancheta in cazul Nemirschi, a precizat ca nu se fac comisii pentru ca s-a vorbit cu PD-L sau PSD, se fac comisii atunci cand se vede ca exista dubii.

"Nu facem comisie pentru Udrea pentru ca am vorbit cu PSD si nu facem comisie pentru Nemirschi pentru ca am vorbit cu PD-L. Facem comisii acolo unde sunt dubii si lucrurile trebuie clarificate. Este grav ca unele institutii incearca sa se acopere intre ele", a declarat Olteanu, invitat in cadrul aceleiasi emisiuni.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Nicolae Nemirschi, #anchetat DNA, #comisie atribuire contract , #stiri politice