Nicolae Vlad Popa: Tokes si Sogor au discursuri cu tente ultranationaliste

Duminica, 08 Martie 2009, ora 18:18
1283 citiri
Nicolae Vlad Popa: Tokes si Sogor au discursuri cu tente ultranationaliste

Eurodeputatul PDL Nicolae Vlad Popa sustine ca uneori discursurile europarlamentarilor Tokes Laszlo si Sogor Csaba au tente ultranationaliste, referindu-se la unele discursuri ale acestora din Parlamentul European cu privire la Transilvania.

"Ma deranjeaza lipsa de obiectivitate, modul in care dintr-o asemenea afirmatie efectele pe imaginea Romaniei pot sa fie in zona prejudiciului (...) nu putem sa dezgropam in Europa din nou problemele unei asa-zise autonomii teritoriale, pentru ca asa ceva nu mai exista", a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa la Sfantu-Gheorghe, europarlamentarul Nicolae Vlad Popa.

El a facut referire la declaratia episcopului Tokes Laszlo din data de 18 februarie, din PE, cand acesta a vorbit, printre altele, despre faptul ca in Romania, prin "metode subtile", chiar si acum, continua "omogenizarea, romanizarea Transilvaniei prin metoda schimbarii artificiale a proportiilor etnice". Nicolae Vlad Popa a respins astfel de afirmatii, pe care le considera periculoase.

Deputatul a subliniat ca descentralizarea care inseamna autonomie administrativa este necesara in Romania si aceasta este reala autonomie si este egala oriunde in tara, de la Botosani pana la Sfantu-Gheorghe.

Nicolae Vlad Popa si-a anuntat, duminica, la Sfantu-Gheorghe, candidatura pentru un nou mandat, in calitate de reprezentant al zonei Covasna - Harghita. Tot duminica, el a deschis la Sfantu-Gheorghe un birou de europarlamentar, unde va organiza periodic audiente cu cetatenii.

Cu aceasta ocazie, Nicolae Vlad Popa a subliniat ca doreste sa sprijine aceasta zona si din punct de vedere economic.

#disurs tenta ultranationalista, #Nicolae Vlad Popa, #candidatura europarlamentar , #stiri politice