Nori negri se adună deasupra României

Autor: Dan Popa - radio-jurnalist
Miercuri, 10 Noiembrie 2021, ora 17:44
9812 citiri

Motivul pentru care PNL a decis alianța cu PSD nu este doar faptul că Iohannis a dat cu paltonul de pământ, pentru că l-au enervat crizatorii de la USR, și astfel, a dorit să le dea o lecție pluseriștilor, în mod irațional și iresponsabil, ci și pentru că social-democrații i-au convins pe liberali că, în loc să se porcăiască și să se denunțe reciproc, ar fi mult mai bine să îngroape securea războiului și să-și unească forțele pentru a prădui împreună miliardele de euro din PNDL 3 și din PNRR.

În ciuda pericolului de a dispărea de pe eșichierul politic, PNL, mănat de lăcomie, a acceptat acest pion otrăvit, pentru că i s-a părut extrem de avantajoas: o guvernare liniștită, fără emoții, timp de 7 ani, ceea ce liberalii nici nu au visat vreodată. E clar că USR nu le-ar fi putut oferi niciodată așa ceva. Mai mult, pluseriștii i-ar fi plesnit peste ceafă, oridecâteori nevrednicii urmași ai Brătienilor ar fi deviat de la traseu.

Liberalii își vor justifica teribila decizie în fața propriului electorat prin faptul că alianța cu USR nu ar fi funcționat din cauza faptului că pluseriștii s-ar fi opus mereu planurilor mărețe pe care guvernul Cîțu le are pentru dezvoltarea locală a României, aluzie la faptul că Stelian Ion, pe atunci ministru al Justiției, nu își dăduse acordul asupra PNDL 3, pentru că lipsea transparența și controlul asupra fondurilor împărțite primarilor PNL-iști. Acum nimeni nu-i va mai întreba pe primari cum au cheltuit banii, chiar dacă guvernul va trebui să suplimenteze substanțial aceste fonduri, pentru că USR avea doar 40 de primării, în timp ce PSD are mai multe decât PNL.

Planul PSD vizează, de fapt, permanetizarea la putere a celor două partide proaspăt căsătorite. Mai mult chiar, înfrățirea aceasta, cu complicitatea UDMR și a reprezentanților minorităților naționale, le va permite celor două partide să revizuiască și Constituția și legile țării, în așa fel încât să le asigure pe veci conducerea României și deci, căpătuirea aleșilor noștri prin furt și corupție, precum și amânarea reformelor la calendele grecești.

Dorința PSD de a transforma România într-o republica parlamentară este o mai veche dorință a social-democraților care, de multe ori, și-au văzut planurile perfide împiedicate de președintele României. Prin acest tertip, președintele României nu va mai fi ales de popor, ci de Parlament. Adică, de PSD și de PNL, care, de aici înainte, vor putea să-și pună omul lor. Deja au oamenii lor puși în cele mai importante posturi, de la BNR la Curtea de Conturi, de la CCR la Avocatul Poporului și de la CSM la Inspecția Judiciară sau la SIIJ.

Comisia Europeană, însă, a trimis recent guvernului României o scrisoare în care cere clarificări privind decizia CCR nr. 390 din 2021, prin care, practic, judecătorii neagă dreptul UE. Pe scurt, CCR interzice punerea în aplicare a dreptului european, care primează în fața celui național, conform actului de aderare la Uniunea Europeană semnat de România. Iar asta poate determina UE să deschidă o procedură de infringement împotriva României, ceea ce ne va pune într-o lumină și mai proastă decât Polonia și Ungaria, pentru că ele nu au probleme atât de mari cu corupția ca noi. Pe cale de consecință, acest lucru va contribui atât la menținerea MVC - probabil, pentru încă un deceniu - cât și la obstacolarea aderèrii României la spațiul Schengen. La asta va contribui și refuzul României de a desființa SIIJ, care este considerată de experții europeni nu doar inutilă, dar și nocivă pentru Justiția română.

Deși, în mod ipocrit, Marcel Ciolacu declara că revizuirea Constituției nu ar fi o prioritate pentru PSD, în realitate, ea este, doar că a fost pasată UDMR - acest satelit al tuturor celor care sunt vremelnic la putere - pentru a redirecționa eventualele bobârnace către reprezentanții maghiarilor. În realitate, aceștia din urmă nu au nici un interes în această speță. Mult mai interesat este UDMR-ul în menținerea SIIJ și a legilor ciuntite de Tudorel Toader, Florin Iordache, Eugen Nicolicea și Șerban Nicolae. De ce? Pentru că și udemeriștii vor să participe la jaful general care va urma și ar vrea s-o facă fără frică de consecințe.

O altă decizie perfidă a PSD și PNL este aceea de a coopta la guvernare și UDMR, deși numărul parlamentarilor celor două partide ar ajunge pentru a guverna liniștiți, precum și coruperea reprezentanților minorităților în Parlamentul României, pe care îi pot cumpăra ieftin, la legătură. Explicația este că, în acest fel, nici USR și nici AUR nu mai au cu cine se alia, pentru a pune în pericol perenitatea USL 2.0.

Așa că, la următoarele alegeri, vom putea avea și noi, în sfârșit, un Lukașenko al nostru, lipit cu superglue de tronul prezidențial, care să vegheze la democrația noastră, pe zi ce trece, mai originală.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#PNL, #PSD USL 2 0, #USR, #marcel ciolacu, #Florin Citu, #Klaus Iohannis , #stiri politice