Norica Nicolai: Programul anticriza al PNL este unul nefericit

Vineri, 28 August 2009, ora 13:39
3751 citiri
Norica Nicolai: Programul anticriza al PNL este unul nefericit

Norica Nicolai a declarat, vineri, in cadrul Scolii de Vara a PNL, ca nu este in totalitate multumita de programul de masuri anticriza al Partidului National Liberal.

"Actualul program anticriza nu e foarte fericit din punctul meu de vedere", a declarat Norica Nicolai.

Europarlamentarul adauga ca problemele din economia mondiala vor duce in mod inevitabil la o criza a alimentelor care va afecta si Romania, in conditiile in care tara noastra ar fi avut resursele si capacitatea de a produce destule alimente.

"Se vorbeste despre o criza alimentara globala - sigur, nu in Romania, noi vorbim despre asta la doi-trei ani dupa ce s-a declansat la nivel global - ori noi in domeniul agriculturii, productiei de alimente am fi putut face performanta", precizeaza Norica Nicolai.

Modelul dupa care este guvernata in prezent Romania este unul al aruncatului banilor "in gauri negre", adauga Norica Nicolai. "Am luat 20 de miliarde de euro, despre care nu stim ce sa spunem, ele au disparut. Parerea mea este ca s-au dus pe pierderile unor partide politice", sustine Nicolai.

Despre prezidentiale

Intrebata daca ia in calcul o posibila candidatura la alegerile prezidentiale, Norica Nicolai a raspuns ca "se gandeste". Ulterior, a precizat ca a fost vorba despre o gluma.

Cat despre cursa prezidentiala, Norica Nicolai a declarat ca profilul politic al lui Basescu este unul depasit, iar faptul ca are un comportament de comandant de nava, si nu de presedinte, va face ca acesta sa piarda alegerile.

"El este comandant, nu este om politic. Pe vapor, anii astia cat a stat acolo, trebuia sa aiba autoritate.(...) Cu aceeasi viziune de comandat a venit si in politica si asta il va pierde", crede Norica Nicolai.

Situatia din Justitie

Europarlamentarul liberal sustine ca situatia din justitia romaneasca este grava, Guvernul conducand prin utilizarea abuziva a legii.

"Atunci cand nu ai cu ce sa mituiesti, tendinta este sa conduci utilizand abuziv legea. Principalul model este DNA si jurisdictiile speciale, este specific statelor totalitare", a declarat Norica Nicolai.

Aceasta adauga ca problemele din Justitie o determina sa nu isi doreasca un post de ministru al Justitiei, in caz ca liberalul Crin Antonescu va castiga alegerile. "Fara o reforma constitutionala profunda, n-are rost", sustine Nicolai, adaugand ca serviciile secrete au o influenta mult prea mare in viata politica. (L.S.)

Citeste si:
Prietenia Laurei Vicol, ajunsă șefa Comisiei Juridice, cu fugara Alina Bica. Cine frecventa salonul de înfrumusețare deținut de deputata PSD
Prietenia Laurei Vicol, ajunsă șefa Comisiei Juridice, cu fugara Alina Bica. Cine frecventa salonul de înfrumusețare deținut de deputata PSD
Deputata PSD Laura Vicol, noua șefă a Comisiei Juridice din Camera Deputaților, îi spune „naș” lui Ovidiu Tender (afaceristul condamnat în mega-dosarul RAFO-Carom) și deținea un salon...
Klaus Iohannis și geaca roșie îmbrăcată la proteste
Klaus Iohannis și geaca roșie îmbrăcată la proteste
Se întâmplă de-a lungul vieții să iei plasă. Cu una, cu alta, cu un preț, un produs, un serviciu. Te superi de moment, dar îți trece. Timpul le rezolvă pe toate. Când iei însă țeapă...