Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Noul presedinte al CJ Covasna organizeaza un concurs de mustati secuiesti

Joi, 05 Iunie 2008, ora 10:16
4871 citiri
Noul presedinte al CJ Covasna organizeaza un concurs de mustati secuiesti

Proaspat alesul presedinte al Consiliului Judetean Covasna, Tamas Sandor, a anuntat ca va organiza un concurs de mustati. Competitia se afla la prima editie, va fi organizata in Secuime si va avea caracter regional.

Inca deputat UDMR, Tamas si-a folosit propriile mustati in campania castigata la conducerea administratiei judetene. Pe afisele cu care a impanzit judetul, propriei podoabe faciale i-a atribuit semnificatia de "virtute secuiasca" ("szekely virtus" - in limba maghiara - n.r.), informeaza Evenimentul Zilei, in editia online.

"De cand mi-am lasat mustata, sunt foarte atent la mustatile altora si am remarcat ca unele dintre acestea sunt geniale. Asa mi-a venit ideea sa organizez un astfel de concurs", a explicat Tamas Sandor.

Pentru moment, pana la numirea oficiala in functie, Tamas nu a decis care vor fi premiile castigate de cei mai "valabili" mustaciosi maghiari. Tamas si-a facut celebra mustata "secuiasca", aceasta avand la un moment dat 20 de centimetri.

El povesteste ca si-a lasat mustata sa creasca dupa ce un barbat din Estelnic, poreclit "Ignat mustaciosul", l-a criticat pentru podoaba pe care o purta la acea vreme, spunandu-i ca "mustata adevarata este doar cea care se vede si din spate".

Isi intretinea mustata cu apa indulcita

Asa se face ca actualul deputat a inceput sa isi ingrijeasca in mod deosebit mustata.

El a destainuit ca inainte de culcare, isi rasucea mustata cu degetele inmuiate in apa, in care dizolva putin zahar, dupa care si-o lega dupa cap cu un elastic si o purta asa pana dimineata.

De altfel, Tamas nu pozeaza niciodata inainte de a-si rasuci macar de doua ori mustata intre degete.

Tamas Sandor este deputat UDMR la cel de-al treilea mandat, si la 1 iunie a fost ales presedinte al consiliului judetean cu un avans de 17,2 procente fata de principalul sau contracandidat, de la Partidul Civic Maghiar, preotul unitarian Kovacs Istvan.

Școlile de Poliție scot la concurs peste 1.600 de locuri. Probele pe care le vor susține candidații
Școlile de Poliție scot la concurs peste 1.600 de locuri. Probele pe care le vor susține candidații
Sesiunea de admitere se va desfăşura în perioada aprilie - iulie pentru cele 1.340 de locuri de la Şcoala de la Câmpina şi cele 300 de la Cluj-Napoca. Potrivit unui comunicat al...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Covasna, #concurs, #presedinte consiliu judetean, #Tamas Sandor, #mustati , #stiri politice