Oficial american: Romania si SUA vor avea aceleasi relatii de prietenie

Marti, 20 Ianuarie 2009, ora 21:25

   

Oficial american: Romania si SUA vor avea aceleasi relatii de prietenie
Parteneriatul si prietenia dintre Romania si SUA vor ramane la fel de puternice si pe perioda mandatului lui Barack Obama, a declarat marti insarcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucuresti, Jeri Guthrie-Corn.

Cu ocazia investirii lui Barack Obama, Centrul Cultural al SUA la Bucuresti a organizat un eveniment special la care invitatii au putut urmari, in direct si in atmosfera festiva, ceremonia de la Washington, informeaza NewsIn.

"Aceasta este o zi foarte importanta pentru americani si sper ca si dumneavoastra impartasiti din entuziasmul si exaltarea pe care le resimtim. Suntem aici pentru a vedea cum se scrie istoria sub ochii nostri", le-a spus Jeri Guthrie-Corn celor o suta de oameni veniti la Centrul Cultural American din Bucuresti.

Corn a devenit insarcinat cu afaceri dupa incheierea mandatului ambasadorului Nicholas Taubman.

"Este o zi incarcata de traditii si promisiuni, dar cateodata intreaga frenezie din jurul evenimentului pun intr-un con de umbra semnificatia profunda a acestei ceremonii.

Este vorba despre predarea pasnica a puterii intre doi presedinti. Ziua are o incarcatura in plus, pentru ca natiunea americana va avea primul presedinte afro-american", a mai declarat insarcinatul cu afaceri al Statelor Unite la Bucuresti.

Jeri Guthrie-Corn a asigurat ca bunele relatii romano-americane vor fi continuate si de noua administratie.

"Un lucru va spun sigur: parteneriatul si prietenia dintre Romania si SUA va ramane la fel de puternic ca pana acum", a spus oficialul ambasadei inainte ca presedintele Barack Obama sa-si rosteasca discursul de investitura.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1849 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
bobinstein
rank 1
adica acelasi licurici?
o sa se schimbe sugatorul(intra geoana...)
titirca
rank 1
Poate relatti de slugarnicie dobbitocilor
Ca pin acum asta am fost multumitta suggatorului de pu...la Bashinescu, slugile imbecile ale americanilorr. Pai nu m-ar mira sa i-o sugga si la licuriciul asta si s-o tina ca pe vremea lui Buschetarul, numai ca licuriciul asta e cam intunecat si nu da prea multa lumina(energie). Sper ma..ta dar speri degeaba vom fii ce-am fost intotdeauna pentru ei sluggi si nimic altceva. Astia nu au prieteni ci doar prosti cu care sa-si faca interesele lor si atit. Cind o sa pricepeti asta va fii bine dar poate prea tirziu. Hai bucurativa ca au venit americanii si v-au adus de toate. In curind si un razboi mondial ca sa va fericeasca definitiv. Ce mi-e rusul ce mi-e americanul aceiasi banditi si mafioti care vor sa domine planeta ca pe mosia lor.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor