Olteanu: Asumarea raspunderii Guvernului pentru Coduri este un gest de fudulie

Luni, 18 Mai 2009, ora 17:19
1239 citiri
Olteanu: Asumarea raspunderii Guvernului pentru Coduri este un gest de fudulie

Liberalii atrag atentia coalitiei de guvernamant ca procedura de asumare de catre Guvern a Codurilor, in forma adoptata de comisiile parlamentare, nu este cea mai eficienta.

"Noi, parlamentarii de opozitie, parlamentarii liberali, consideram ca acest gest (asumarea raspunderii Guvernului pentru Coduri) este un gest de pura fudulie (...)

In aceste conditii putem interpreta fie ca actuala coalitie majoritara doreste sa amane adoptarea Codurilor prin aceasta procedura a angajarii raspunderii care va demara abia pe 2 iunie si se va sfarsi undeva la mijlocul lui iunie, fie ca se incearca modificarea prevederilor care au fost adoptate in comisiile speciale ale Parlamentului, modificarea acelor amendamente care au fost insusite, repet, de toate partidele", a declarat luni vicepresedintele liberal al Camerei deputatilor, Bogdan Olteanu.

In opinia fostului presedinte al Camerei, depunerea proiectelor luni la Senat pentru dezbatere timp de o saptamana, iar ulterior la Camera Deputatilor, ar reprezenta pocedura "corecta si eficienta" pentru o adoptare "rapida".

Bogdan Olteanu a subliniat ca tergiversarea adoptarii Codurilor ar putea afecta raportul de tara si functionarea justitiei din Romania.

Reprezentantii coalitiei de guvernamant au decis luni ca Guvernul sa isi asume raspunderea pe cele doua Coduri, cel Penal si Civil, urmand ca pana la inceputul lunii iunie sa mai aiba loc intalniri cu reprezentantii societatii civile si cu toti cei interesati pentru definitivarea acestora.

PNL initiaza motiune de cenzura daca Guvernul isi asuma raspunderea pentru Coduri

Prim-vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat ca liberalii vor introduce o motiune de cenzura, in cazul in care Guvernul isi asuma raspunderea pe Codurile juridice.

"Pozitia noastra este pozitia oficiala, pe care am stabilit-o, si anume ca PNL opteaza pentru o dezbatere publica larga, prin procedura parlamentara, nu prin asumarea raspunderii", a declarat Orban, pentru Amos News.

Ludovic Orban a adaugat faptul ca PNL isi mentine intentia de a introduce o motiune de cenzura, in situatia asumarii raspunderii guvernamentale asupra Codului civil si penal.

Purtatorul de cuvant al Coalitiei, Gheorghe Flutur, a anuntat luni, dupa sedinta Coalitiei, ca Guvernul isi va asuma raspunderea pe cele doua Coduri, cel Penal si Civil.

Victor Ponta si Daniel Buda au fost mandatati sa se ocupe de armonizarea tuturor punctelor de vedere si vor prezenta intr-o conferinta de presa calendarul asumarii raspunderii Executivului pe proiectele codurilor civil si penal.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#asumare raspundere Guvern, #Guvern raspundere coduri, #adoptare coduri juridice , #stiri politice