Olteanu: PNL va avea un mesaj si pentru maghiari pentru a atrage voturi

Duminica, 23 August 2009, ora 20:34
1741 citiri
Olteanu: PNL va avea un mesaj si pentru maghiari pentru a atrage voturi

PNL va avea in campanie un mesaj direct si fata de comunitatea maghiara, deoarece acestia vor juca un rol foarte important in inclinarea balantei cu ocazia prezidentialelor, in turul doi, sustine deputatul liberal Bogdan Olteanu.

"In primul rand, primul element care cred ca ar trebui sa fie definitoriu in acest mesaj e ca ar trebui sa fie in limba maghiara, pentru ca e un element de respect fata de un om sa-i vorbesti in limba lui, si asta e primul lucru pe care il vad ca pe un lucru de bun simt pana la urma.

Pe de alta parte, pentru toti oamenii exista acelasi regim in Romania, cand esti intr-o minoritate insa trebuie sa primesti anumite garantii ca drepturile tale sunt respectate, asa cum sunt si acum, si acesta e un mesaj pe care-l poti da unei minoritati sau tuturor minoritatilor", a declarat, duminica, Bogdan Olteanu.

Vorbind despre mesajul in limba maghiara, Olteanu a facut referire la afise, scrisori sau alte metode de comunicare care pot fi adresate in aceasta limba. Liberalul considera ca maghiarii vor fi in mare masura balanta cu ocazia prezidentialelor, in turul doi, pentru ca rezultatul va fi strans. Dupa estimarile lui Olteanu, se va ajunge chiar ca toti candidatii sa ajunga sub 30%, si atunci capacitatea de a colecta voturi in turul doi va fi extrem de importanta.

Miza in votantii lui Kelemen Hunor

"Oricum o dai, in turul doi trebuie sa strangi 50%, sa strangi de la ceilalti, si oricat ar fi Kelemen Hunor de convingator nu cred ca ajunge in turul doi, si atunci votantii lui din turul doi probabil ca vor fi o miza", a spus acesta.

Intrebat daca PNL va negocia cu UDMR, Bogan Olteanu a afirmat ca nu stie si a adaugat ca, in opinia sa, liderul PNL, Crin Antonescu, are un mare avantaj fata de contracandiadatii sai in ceea ce priveste comunitatea maghiara deoarece a fost mereu "rezonabil", nu a avut un punct de vedere radical din punct de vedere national si a avut un rol echilibrat din acest punct de vedere.

"Deci are un avantaj sa zicem fata de Basescu, care s-a mai tot razboit si intr-o directie si in alta, ba cu romanii, ba cu ungurii, si fata de Geoana care a scos UDMR de la guvernare, deci are probabil niste mici bagaje de suparari pe acolo", a afirmat Olteanu, cu mentiunea ca nu spune ca liberalii se vor baza pe votul maghiarilor, dar vor incerca sa-l obtina.

Deputatul PNL Bogdan Olteanu a fost prezent duminica in statiunea Covasna in calitate de invitat de onoare al Taberei Tineretului Liberal din judetul Covasna, la care au participat in jur de 70 de tineri din judet.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#declaratii Bogdan Olteanu, #mesaj pentru maghiari, #voturi maghiari, #Crin Antonescu tur II , #stiri politice