Ziare.com

ONG-urile si sindicatele cer depolitizarea administratiei publice

Marti, 16 Decembrie 2008, ora 20:38

   

ONG-urile si sindicatele cer depolitizarea administratiei publice
Mai multe organizatii neguvernamentale si sindicate fac un apel pentru depolitizarea administratiei publice si intarirea statului de drept.

Acestea contesta intentia partidelor angajate in negocieri pentru formarea majoritatii guvernamentale de a ocupa politic toate pozitiile publice de autoritate.

Organizatiile semnatare constata intentia partidelor politice angajate in negocierile pentru formarea majoritatii guvernamentale de a promova atat la nivel ministerial, cat si la cel judetean principiul in baza caruia se asigura asa zisa coerenta politica prin trecerea sub autoritate politica monocolora a functiilor publice.

Organizatiile sunt Asociatia Pro Democratia, ActiveWatch - Agentia de Monitorizare a Presei, Blocul National Sindical, Cartel Alfa, Centrul pentru Jurnalism Independent, Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatie, Freedom House Romania si Grupul pentru Dialog Social.

Potrivit unui comunicat de presa al semnatarilor, toate pozitiile publice de autoritate, fie la nivel ministerial, fie judetean, urmeaza a se afla sub conducerea partidului care detine portofoliul ministerial sau presedintia Consiliului judetean.

"In acest context, remarcam si faptul ca preocuparea pentru combaterea coruptiei nu apare ca prioritate in textul Parteneriatului pentru Romania", se mai arata in comunicat.

De aceea, organizatiile semnatare ale apelului cer "imperativ" actorilor politici si institutionali implicati sa renunte la aceste proceduri ce risca sa accentueze coruptia si sa deterioreze grav functionarea statului, pentru ca ar putea reduce transparenta si parghiile de control al actului decizional.

"Asigurarea depolitizarii administratiei, dialogul cu societatea civila - inclusiv actorii sociali - si consolidarea statului de drept sunt conditii necesare si obligatorii pe care orice guvernare responsabila trebuie sa si le asume", se mai arata in comunicatul remis marti.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 835 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

CEREM CU INSISTENTA DEPOLITIZAREA :::POLITICA DIN ROMANIA!

De la presedintele tarii pana la primar , functionar si invers,oamenii pusi sa vegheze la administrarea treburilor obstesti trebuie sa ocupe functiile respective prin concurs si independent de idei,conceptii sau...rudenii!

 

nu dezinformati pe interese de coruptie

Ce gluma. De ce nu au cerut-o pana acum. Asta este dezinformare. Toti si-au aranjat afaceri prin administratiile locale sivor sa ramana asa.De la micul functionar al primariilor pana la varf este o afacere si o coruptie fara egal. De ce nu cer corect perierea administratiei locale. Posturile ocupate de profesionisti nu pe concursurile de pile politice. toata administratia in toate domeniile e o pilaraie fara egal.Evaluati si cereti corect fratilor proletari nu incercati sa va tineti cu dinti afacerile si rudele.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor