Opinii: Dilemele Armatei Romane

Duminica, 28 Martie 2010, ora 20:25

   

Cu exceptia militarilor, nimeni nu a jurat sa-si apere tara "chiar cu pretul vietii". Pe-un salariu de mizerie, desi, dupa standardele domnului Boc, ele sunt "nesimtite", ei trebuie sa dea tonul la patriotism, dar fara sustinerea societatii civile.

Sunt singurii care tac si se sacrifica. Fara a-si urla sacrificiul prin megafoanele electorale. Si nici nu-si sustin doctorate nebuloase in tot felul de stiinte juridice.

Ciunga, pachetul de tigari de la contrabanda, soborul de preoti vesnic infometat, cantaretul manelist angajat cu 3.000 de euro, plus plutonul de militari resemnati. Asta e definitia sarbatorilor nationale. Habar nu are nimeni cu ce ocazie depunem flori la diverse statui sau pentru ce ridicam drapele sau depunem jerbe de flori. In schimb, ii vezi pe politicienii locali, suparati si botosi ca nu au fost "ei" primii la depunerea de coroane, sa-i vada TV-ul in "prime-time".

Vom mai avea nevoie de armata in viitor?

Cuvantul care "doare"!

Remarc de la o vreme apetenta deosebita a establishmentului politic in a folosi cuvinte si expresii "soc", care sa "ia fata" publicului si sa transmita mesajul, cat mai departe in profunzimea electoratului. Adevarul e ca PR-istii si psihologii politici isi fac bine treaba pe langa partidele politice si-si merita cu prisosinta banii.

Nesimtit - cam asa este definit, in limba politic-ardeleneasca, militarul roman. Daca stai si te iei dupa generalizarea de copil naiv a premierului, toti militarii fie au salarii "nesimtite", fie pensii "nesimtite", fie sporuri "nesimtite". Cu alte cuvinte, militarii astia, care nu produc nimic, sunt niste nesimtiti.

De fapt, in acceptiunea ardeleneasca a mandriei de prim-ministru, Armata intreaga e o nesimtita. Si, de fapt, nu e nimic nou. Caci nimeni altii decat ardelenii cei de frunte au lansat ideea nevolniciei Armatei Romane si a iconizarii Armatei Rosii. Pentru ca, nu-i asa!...Rusia ne-a dat Ardealul. Si tot Rusia ne-a scapat de dominatia maghiara. Trist moment! Sa-l vada Andrei Saguna pe Emil Boc! Caci, in afara de marele mitropolit, nimeni nu a jurat sa-si apere tara "chiar cu pretul vietii". Cu exceptia militarilor!

Oprea: Nu voi implica niciodata armata in lupta dintre partide

Nu ma mira asta si nu ma mira nici educatia primita de domnul Boc pe vremea cand servea Patria, sub Tricolor, la trupele de Interne, cu panas albastru de la D.S.S. De aceea nu ma mira nici ca, tot in limba de lemn a premierului Boc, militarul roman nu mai este un exponent al suveranitatii nationale, ci un simbol al nesimtirii!

Caci tocmai el, militarul roman, este lipitoarea de pe sufletul obidit al natiei si nu contractantul "videnist" care pune de 3 ori aceeasi bordura de ciment cu pret de marmura de Carrara. Tot el, militarul, beneficiaza de acele sporuri, salarii si pensii nesimtite si nu conducatorul de doctorat al micului nostru premier...sau cel al blondei favorite de la Cotroceni.

Tot el, militarul vampir, cere sporuri de noapte, in timp ce blondele de la Cluj merg gratuit cu avionul, lunea si joia, doar ca sa fie, politic, alaturi de noul nostru Take Ionescu. Si tot el, vampirul militar, sparge mii de euro la Cazinoul din Monte-Carlo. Intre doua servicii de noapte neplatite. Ca-i in concediu fara plata!

Nu vreau sa spun ca este o strategie bine pusa la punct de a pune sub acelasi oboroc pe securistii anilor '60, pe militienii anilor '80, teroristii de la Revolutie, militarii Armatei de tip sovietic si militarii din vremea NATO. Dar se vehiculeaza cifre fantastice, de zeci de mii, alteori de sute de mii de "securisti" beneficiari ai sangelui poporului.

De parca militarii astia, de acum, ar fi fost parasutati pesta natia romana, de parca ar fi o entitate externa, vesnic la panda pentru a suge sangele "boborului". Se creaza impresia ca Armata e, cumva, o forta externa, oculta, care vrea sa ocupe Romania si nu sa o apere.

Blaga, despre avioanele second hand: Securitatea se plateste!

Armata sau bodiguarzi?

Vazand eficienta bodiguarzilor de la meciurile de fotbal sau interventiile televizate pentru transportarea pitipoancelor care si-au rupt tocul in discoteca la Busteni, stau si ma intreb daca nu ar trebui sa angajam niste "broneci" ca sa ne asigure securitatea tarii (pardon...siguranta...ca "securitatea" e un cuvant deja compromis!). Promit ca 10.000 de ochelari de soare tip Arnold Swartzeneger le cumpar eu!

Si atunci, mai este necesara existenta Armatei? Nu ar trebui sa facem un referendum si pe aceasta dilema? Ca daca stai sa te iei dupa micul nostru Bismark, ea nu ar mai trebui sa existe, atata timp cat avem NATO. Asimilata unei clase de profitori, unei clase de BMW-isti teribilisti, oricum Armata nu mai produce de mult plus valoarea necesara colectarii taxelor ministrului Vladescu.

Desi, multi dintre cartitorii nostri nocturni locuiesc, bine-merci, in apartamente de lux, construite tocmai de catre Armata cea mult hulita. Inclusiv ministrul de Finante isi are biroul intr-o cladire la care, cu sange si sudalme, tot Armata si-a adus contributia. Si, daca stai si te gandesti bine si Casa Lafaielii Generale a Parlamentului, tot sub comanda militara a fost construita.

Si asa suntem noi buni la chestia asta! Sa hotaram, o data pentru totdeauna, prin plebiscit, daca vrem armata, daca o dotam, cu ce o dotam. Hotaram, tot prin referendum, cu cat sa o platim, daca sa o platim (de fapt...mai bine...sa vina cu bani de acasa; ca tot e vorba de patriotism!). De avioane militare nu o sa mai avem nevoie, ca o sa-si cumpere bilete low-cost la Blue Air cand o sa mai transporte cate un contingent in Irak.

De fapt nici de Irak nu o sa mai avem nevoie, ca o sa stam singurei acasa, in spatele sobei, asteptand sa ne apere altii ograda. De pusti nici n-o sa mai fie nevoie, ca o sa si le procure singuri din Piata Obor. Iar "pamblicile" electorale ale partidelor de la putere sa le foloseasca drept sireturi la bocanci.

CSAT a aprobat achizitionarea a 24 de avioane tip F16

Concluzia

Adevarul e ca astia in CSAT au dreptate. Ce dracu sa le dam astora din Armata avioane noi? Daca se-mburica astia si, asa entuziasti cum ii stim, chiar se-apuca sa lupte cu ele si le strica?

Pe bune! Nu mai bine le luam noi de la second-hand? Mai scoatem si-un discount...Il mai folosim si la vara urmatoare, ca incepe campania pentru "locale", plus ca ne punem bine cu sefu!

Acuma, matale electoratule, ce spui?
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4270 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
bum
rank 5
_
aia nu-i armata ; e o adunatura de loaze si patrupezi
robyn
rank 5
Cine este ,,inteligentul" care comenteaza despre soldasti?
Daca comentam, sa incepem cu Generalii!
Iliescu poate fi comentat, pe Ziare.Com?
BabaNovac
rank 5
@Bum, pe romani!!!
Tu aburesti prea mult, lasa miror urat, comentariile tale. Treci pe celalalt Yd!
nonvolo
rank 1
Care armata????
Probabil aia distrusa de noua arinduire sociala.
Capitalismul autohton.
bum
rank 5
pt baba novac
invidia , invidia care zace in tine si care te domina ; invidia care nu te lasa in pace ; invidia ca nu ai IQ ; invidia te macina
pintea
rank 5
@Bum, unde te afli?
In fata oglinzii? De ce nu ai ajuns celebru, Ca capacul de toaleta?
pintea
rank 5
@Bum, de mult te vad pe aici.
Mereu calci in picioare romanul.
Te dai mare si romanul mic.
De ce? Cine te crezi? mazarica comunista de pe craca?
Nu am motive sa te admir, jignesti romanii si Romania. Pa pa!
bum
rank 5
_
tu nu esti robyn , esti .... da da da , vezi ca te pricepi ; stiam eu ca o sa-ti dai seama
codreanu
rank 5
@Bun, ,,bum pe ei"
BUM pe tine, injuratorule de romani!
Bum pe tine!!!
robyn
rank 5
Soldatul armatei a fost ,,pro stul" armatei? De ce el sa fie comentat si nu generalul lui? Generalul, organizeaza viata soldatului!!!
,,Da, Cătălin Voicu a fost printre putinii generali SPP( dacă nu, singurul) detasat la CSAT. Da, a luat si el ca toti băietii destepti de pe vremea aia, credit de la Bancorex. 64 de mii de dolari. Da, si-a făcut cu seful său, Mitică Iliescu, o firmă. SC Agentia Natională de Pază, Protectie, Investigatii si Protocol SRL. Da, in tineretea sa, si gratie tot lui Mitică Iliescu, a fost aghiotant al primului procuror general al Romaniei- Gheorghe Robu. Da, pentru "serviciile" aduse a ajuns si sef al biroului Aghiotanti de la Parlament. O functie ce nu exista la vremea aceea. A fost creată special pentru el...Frumos, nu?
Dar, cu siguranta, cine vrea sa stie mult mai multe despre gruparea Catalin Voicu- Marian Vanghelie- Viorel Hrebenciuc trebuie sa o ia pe urmele unui singur om: Dumitru Venicius Iliescu.
Dumitru Iliescu ( Mitica Iliescu ) a fost ofiter in Ministerul Apărării Nationale, indeplinind pentru o perioadă functia de secretar UTC la Comitetul Politic Superior al Armatei.
In perioada Revolutiei din decembrie 1989, Dumitru Iliescu avea gradul de maior de TAB-uri (transportoare blindate). Presa l-a acuzat că in noaptea de 21 decembrie 1989 el a executat ordinul de reprimare sangeroasă a revolutionarilor, trecand efectiv cu blindatele peste revolutoionarii prezenti la baricada din fata Hotelului Intercontinental."

http://sorinamatei.blogspot.com/2008/12/catalin-voicu-cartea-de-vizita-unui.html
vanghelicax
rank 3
nu inteleg de ce se cenzureaza ziaristii in a comenta un caz aflat in analiza procuraturii sau justitiei...
prezumtia de nevinovatie este un drept al inculpatului si o obligatie a justitiei.......ce treaba are opinia exprimata de un simplu cetatean, comentator, jurnalist sau baba la coltul blocului cu prezumtia de nevinovatie...dreptul la opinie, dreptul de a analiza impactul produs de fapta altuia asupra ta, e un drept primar....nu poti inchide gura cuiva doar pentru ca "trebuie respectata prezumtia de nevinovatie"...s-o faca cei care sunt obligati la asa ceva……nu poti pune botnita opiniei publice pentrua proteja interesele unei singure persoane, sau a unui grup de interese….
robyn
rank 5
@BUM, pe noi! Iar faci in capul romanului, mic si fazan...
aia nu-i armata ; e o adunatura de loaze si patrupezi
Dar tu cine esti? Generalul Iliescu? Voicu sau Vanghy cu alta poza? Le cam amesteci, marene!
bum
rank 5
_
daca te vedea Mr.Bean plesnea de invidie ; ha ha ha ha ; habar nu ai cata armata am eu si unde ; ha ha ha ha ; dar cu gura , nu te lasi ; ha ha ha
pintea
rank 5
@Bum, pe noi!
Cand schimbi polonicul, cu lingurita?
Mai ai rude? Toate in africa de nord? in armata?
bum
rank 5
_
pinteo , dute-n .... da da pinteo da ; cum apare robyn , iute apari si tu cu elvis ; exact acolo pinteo
codreanu
rank 5
@Bum, dupa ce calci in picioare, pe toti, te crezi Putin in uniforma, mai si injuri? Esti un individ fara respect,
,,pinteo , dute-n .... da da pinteo "
Esti un comunist care na jigneste de mult.
Meriti tu cu Voicu sa va duceti...
Soldatul roman, depune un juramant si serveste patria mama. Tu te dai un injurator de profesie, mare voiculescu. Dispari maimuta ca ne jignesti intruna. RUSINE tie! Schimba YD-ul si injura mai departe.Esti mai rau ca Vanghy!
codreanu
rank 5
Bum????
Ai o uniforma sovietica in Garderoba?
Prea injuri armata romana...
hideen62
rank 3
Aloo cel cu creierul cat spermatozoidul
@bum
Bai saltmbancule unde ai facut tu armata!In a cui solda esti de tot faci valuri pe aici jegule
Nu-ti este rusine ca vorbesti asa de toata armata romana
Dute la mormantul bunicilor si strabunicilor tai sa vezi ca au murit pentru niste idealuri ca sa ce?sa vorbeasca o lepra si sa spurce armata romana sau nu ai pe nimeni esti din flori si-ti este indiferent ca asa sunt naparcile nu-s nici serpi nici vipere sunt corcituri daca nu stiai
bum
rank 5
_
zi zau cu limba scoasa , cracanatule si cracanelule ce esti
bum
rank 5
_
maica-ta mi-a dat voie , fistichiule ce esti
RETARDER
rank 5
Trebuie sa fii prost sa te sacrifici pentru tara asta de k k o
Tare prost trebuie sa fii.
Patritismul a murit de 20 de ani in rromania.
ciubotaru
rank 3
traiasca armata romana singura institutie in care romanii mai au incredere
pt asta se incearca descreditare acestei institutii ,care este armata romana ,mai bine spus ce-a mai ramas din armata romana, e sigura institutie in care romani adevarati au demonstrat si vor demonstra dragoste de tara si neam , adevarati patrioti ai neamului
bum
rank 5
_
primii care au tras la Timisoara in 90 au fost "baietii" lui Andropov si urmatorii - ghici ? da da da , armata romana ;
Petry
rank 2
nu e chiar asa
Din pacate are si BUM partea lui de dreptate, ei au fost pe locul 2 la tras in multime, daca tot ii iubesti asa te rog eu sa le platesti tu pensiile de la 45 ani incolo si salariile unor inculti care nu stiu cat face 2+2, macar de ar face ceva, sa desfinteze comunitara (alti inculti) si sa ii puna pe ei pe timp de pace ca eu chiar nu inteleg cu ce isi castiga leafa!
Caci daca stam sa ne gandim, deocamdata, ei au pensie de la 45 de ani, un proaspat angajat fara scoli are salar (solda) mai mare decat un profesor (nu zic ca nu ar merita banii aia.. dar nu in Romania zilei de azi) asa ca totusi nu cred ca e cazul sa le plangem de mila.
micmic
rank 1
esti un ***
analfabet esti tu. Pardon incult. Nu cred, ba chiar stiu sigur, ca nu in 2+2 sta cultura. Fara scoal esti tu, ca daca ai avea vreuna ai sti cata scoala are un cadru militar. Si esti si complet in afara . Militarii au casa lor proprie de pensii. Pensia lor nu se plateste de la Casa national de pensii CUNOSCATORULE
romanianwars
rank 1
Daca n-ar fi
politicieni, n-ar fi nici razboaie.
gioco
rank 1
Interesant articol si...curajos
Desii in unele cazuri,nu sunt deacord cu dvs.Cred totusi ca a-ti atins cateva''corzi''sensibile.Nu cred ca are legatura''actiunea ardeleneasca'' a prim-ministrului cu problemele armatei.Salariile si pensiile ''nesimtite''se pot referii doar la unele categorii''privilegiate''din armata sau alte structuri statale.Sunteti putin rautacios domnule ziarist.Nu cred ca au ceva ardelenii cu armata romana.O armata care de-a lungul istoriei a trebuit sa scoata din''soba''castanele fierbinti aruncate de oamenii politici.Daca ar fii sa ne gandim la cele 2 razboaie mondiale,unde armata romana a fost de multe ori trimisa la moarte sigura,datorita proastei dotari''realizate''de oamenii politici corupti si incapabili,care au condus tzara pe timp de pace.Revolutia este alta''capodopera''a clasei politice,in care au tarat armata,pentru a fii discreditata si umilita de proprii ei conducatori si unde au avut marea nebunie s-o trimita sa lupte impotriva propriului popor.In toate aceste lupte politice armata romana a fost prinsa la mijloc...intre datoria fata de tara si respectarea regulilor militare.In orice caz armata romana,trebuie si va ramane ultima reduta...in fata disolutie statului Roman.Nu o descreditati si pe ea
Revelare
rank 1
In primele randuri am citit
... dar fara sustinerea societatii civile. ...

Biserica si armata se bucura de cea mai mare incredere.
Nu am ce sa citesc mai departe.
Ziaristii astia sunt din ce in ce mai mult din tagma lui Geoana.
Patriotismul este ceva, care nu se cumpara si nu se masoara inn bani.
Doar voi ziaristii, faceti jocul altora, ca sa distrugeti patriotismul, si o multime de romanai, care sunt tot de nivelul lui geoana, va cred..
romanianwars
rank 1
Si orbii
cred ca soarele este patrat, asa ca nu ma mir :)
bum
rank 5
les survivants
ami , ne cherche pas à percer leur secrets
tout ce qu'ils ont soufert ne se dit pas d'un mot
le poids de leur miséres etouffe leurs sanglots
ilsy pensent toujour ..mais n'en parlent jamais
et à qui voudrais-tu qu'ils racontent leur vie ?
qui donc écouterait l'incroyable recit
et pourrait le comprendre et ète convaincu ?
pour mesurer le drame , il faut l'avoir vécu
alors , je te le dis - respecte leur silence
traumatisès , c'est sur , par autant de suffrances
d'amères dèceptions et d'èchecs douloureaux
ils prèferent se taire et les garder pour eux
- asta-i tot -
sosodve
rank 2
Generalizarea
este ca si lipsa de discernamant,"Nesimtit - cam asa este definit, in limba politic-ardeleneasca, militarul roman"poate doar in viziunea domnului Mihalache Ovidon.De unde ai tras matale concluzia ca toti ardelenii gandesc precum Boc?
doly-doly
rank 4
Mare dreptate !!!!
Ce face Armata Romana, acum? Cei care au lucrat ,sau lucreaza in Armata , au avut si au salarii destul de mari. Si treaba , ce oare fac?
Dar intrebarea de baza este, daca nu le convine de ce se duc ca salariati in Armata Romana?
Oare stiti ca lor nu lise opreste din salariu CAS, sau Somaj , si altele? Oare toti, noi, ceilalti, stim ca lor nu li se retin anumite sume din salariu?Oare stit ma majoritatea sotiilor de Cadre Militare, nu au servici?
Si de ce se vaita? Am intilnit acum citeva zile o vaduva de "Cadru Militar",care era f.f.f. suparata ca are acum o pensie de urmas dupa satul care era "Ofiter" cu salariu de 3300 lei> Deci...............
sosodve
rank 2
Sa fie aici
vina armatei sau a guvernelor pre si post decembriste?
bgabita
rank 2
Prostii
Mananci *** cu polonicul, cum sa nu plateasca militarii CAS?
draqon
rank 1
BALIVERNE FARA NICI O ACOPERIRE
Comentariul tau este lipsit complet de orice baza. Ai inventat sume de bani si fapte care nu au nici o legatura cu realitatea. Daca vrei sa iti trimit fluturasul de salariu sa vezi ce impozit si ce taxe platim lasa adresa de email. Iti pot spune de acum ca somajul si CAS sunt marcate explicit. Sunt in armata de la 14 ani si nu am de gand sa o parasesc. Am avut perioade mai bune si mai rele. Au fost vremuri cand tanjeam dupa salariile din privat pentru ca un pustan cu studii medii castiga aproape dublu cat mine.(am studii postuniversitare, apropos). Cu toate astea nu am plecat. De ce? Pentru ca nu am intrat in armata doar pentru salariul asta mult hulit de clasa politica actuala si de o parte din populatie. Cand ne mancam de sub unghii radeati de noi, iar acum cand nu va mai merg afacerile mai mult sau mai putin legale pentru salariile noastre care nu au mai fost modificate de ani de zile. De ce nu va inrolati in Armata si nu plecati in Afganistan sau Fosta Republica a Iugoslaviei ca e liber. Interesati-va la centrele militare de sector ca ARMATA are nevoie de oameni. Concluzie? NU e asa mare batalie pe salariile noastre nesimtite. Iar generalii sunt doar 100 la numar din totalul de 70.000 al Armatei romane. Daca vreti sa generalizati mi se pare ca sunteti lipsiti de logica ori plini de rea vointa
Petry
rank 2
as fi curios
Sa stiu cati banuti ai luat in manuta pentru luna trecuta, de zici ca unu de la privat ia de doua ori cat tine, bineinteles cu aceleasi studii (liceu) dar mai presus de toate as fi curios sa aflu cat muncesti tu si cat munceste cel de la privat (munca depusa nu ore de munca)
micmic
rank 1
pentru petry
minunatule!
Mon cher esti cretin!
Ti-a spus omul ca are un pic mai mult decat liceul, dar se vede ca nu faci diferenta!!!
iti spun eu cat munceste un militar ca sa nu mori de curiozitate, desi cred ca prostia te va ucide mult mai repede. 12-14 ore pe zi, afara de la minus 14 la plus 40! Ca sa-ti apere tie *** . Stiu sigur ca n-ai cap!
ladyinred
rank 1
Eronat
Inainte sa postezi niste ineptii ar trebui sa te interesezi. Cadrele militare platesc CAS, ba chiar si militarii in rezerva (pensionarii), nu se numeste CAS si CBLAS, dar tot aia e...ASA ca....
Anti-Virus
rank 1
Armata Romana are multe dileme... insa are o singura certitudine!
Armata Romana are multe dileme... insa are o singura certitudine: trebuie sa faca prima miscare pentru inlaturarea mafiei portocalii de la carma Tarii.
Nu are rost sa povestesc ce si cum, sa va reamintesc ca sunteti ai Romaniei si nu ai unei vremelnice guvernari: nu sunteti mercenari asa cum ii place Basescului sa va creada, sunteti bratul inarmat al poporului aflat intr-o solda mizera si la cheremul strainilor.
Fratilor, stiu ce inseamna haina militara si juramantul, eu insumi am jurat sa servesc Tara, Romania... Tara si nu nebunul aflat vremelnic la carma ei!
Costana
rank 2
Mai stiti si altceva decat a critica ?
Mai ziarist a la vadim, mai stii si altceva decat a critica ?, de unde "salarii de mizerie", restaorantele la noi sunt pline , complexele comerciale de asemeni, peste tot este greu de ce nu vorbesti critic de tine si familia ta, sau scrie la abjecta fituica a lui vadim !
Anti-Virus
rank 1
Mai Costane...
Mai "tureatca"ce profesie ai? Ti-ai pus vreo data viata in pericol pentru tara? Mai fraiere cu cioc, sunt unii care pentru un rahatel de solda isi risca zilnic viata si asta unde a intarcat mutu iapa.
Nu-i judeca tu pe militari: fara ei Romania ar fi fost de multa vreme istorie...
Si daca vrei bani multi cum "pretinzi ca au ei" mai Costane cine te retine sa nu te inrolezi in Armata? Lasitatea? Comoditatea? Esti cumva un bosorog carcotas respins pana si de la Azilul de batrani?
Vezi de drum tzarane, vezi de drum ca nu stii ce vorbesti!
MCPPRESS
rank 2
Un documentar despre pensii
http://mcppress.ro/forum/viewtopic.php?pid=8398#p8398
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor