Oprescu, acuzat ca a ales sa lucreze cu incompetentii si coruptii

Luni, 01 Iunie 2009, ora 14:48
2043 citiri
Oprescu, acuzat ca a ales sa lucreze cu incompetentii si coruptii
Foto: Antena3

Adrian Thiess, fost consilier personal al primarului general al Capitalei, a confirmat luni incetarea raporturilor de munca cu Sorin Oprescu si implicit cu Primaria Capitalei, aducandu-i "prietenului sau" grave acuzatii.

"Primarul General a facut o alegere neta, pe care o regret. Sorin Oprescu a ales sa lucreze in continuare tocmai cu aceia pe care eu i-am acuzat, cu probe zdrobitoare, de coruptie, incompetenta si practici incompatibile cu cele ale unei institutii aflate in serviciul cetatenilor", sustine Thiess intr-un comunicat remis redactiei Ziare.com.

Mai mult, fostul consilier regreta ca Oprescu "nu a ramas acelasi om in care am crezut in calitate de candidat pentru Primaria Bucurestiului, apoi ca primar, un om cu principii, capabil sa discearna intre bine si rau, intre corect si incorect".

Thiess afirma ca se asteapta ca acuzatii sa reactioneze si anunta ca a decis sa se implice "in sustinerea unei noi administratii in Bucuresti, pe care oamenii o asteapta si o merita".

Demisie sau demitere?

Potrivit reprezentantilor Primatiei Capitalei, Adrian Thiess a fost eliberat din functie printr-o decizie semnata de Sorin Oprescu pe 21 mai, dupa ce, cu doua saptamani inainte, consilierul personal amenintase cu demisia in cazul in care primarul general nu ar fi luat anumite masuri.

Astfel, pe 5 mai, intr-o conferinta de presa, Thiess i-a recomandat primarului general sa renunte la serviciile directorului Administratiei Strazilor, Alina Roman, si ale consilierilor de presa Nadina Nedelea si Marie-Jean Ion, pe motiv ca "activitatea directorului de la Administratia Strazilor a fost una defectuoasa", in timp ce "consilierii de presa au scurtcircuitat comunicarea in primarie".

Oprescu nu a cedat si mai mult, in aceeasi zi, i-a cerut demisia de onoare lui Adrian Thiess, acuzandu-l de "vanitati neostoite si orgolii neimplinite".

Oprescu a mai spus despre Thiess ca acuzatiile aduse de acesta colegilor de echipa simbolizeaza "impotenta sociala, mercantilismul si defrenarea unor nereusite de viata". "Daca cineva si-a inchipuit ca o sa conduc Primaria Generala prin intermediul consilierilor, s-a inselat", a mai declarat atunci primarul general.

Vineri, Adrian Thiess a sustinut ca nu a fost oficial instiintat de eliberarea sa din functie si ca toate incercarile sale de a discuta acest subiect cu cel pe care il consilia personal au fost zadarnice.

Din sapte consilieri personali, au ramas doar trei

Eliberarea din functie a lui Thiess mareste la patru, dintr-un total de sapte, numarul consilierilor personali care nu mai lucreaza cu Sorin Oprescu.

Prima care a demisionat a fost Rosemarie Olanescu care l-a abandonat pe Oprescu pe 21 ianuarie. "In afara unor actiuni de imagine, nimic nu s-a intamplat concret pentru bucurestean de cand Sorin Oprescu a preluat mandatul de primar. Eu, cand am venit in primarie in echipa de consilieri a primarului, am crezut in obiectivele pe care ni le-am propus. A trecut timpul si nimic nu s-a intamplat", a declarat atunci Olanescu.

Al doilea consilier care a demisionat a fost avocatul Victor Dumitriu, care a plecat la inceputul lunii februarie fara a oferi explicatii publice.

Dupa aproape doua luni si-a anuntat demisia si Cornel Comsa, care, a declarat insa ca va ramane aproape de primarul general al Capitalei.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Sorin Oprescu coruptie, #consilier Oprescu coruptie, #Adrian Thiess Oprescu , #stiri politice