Pacuraru spune da anchetei, Seres e ambiguu

Marti, 26 August 2008, ora 13:46
1329 citiri
Pacuraru spune da anchetei, Seres e ambiguu

Daca ministrul Muncii, Paul Pacuraru, a cerut, marti, colegilor senatori sa voteze pentru inceperea urmaririi penale in acuzatiile ce i se aduc, mesajul fostului ministru al Economiei, Codrut Seres, a fost neclar.

Seres a cerut senatorilor sa voteze astfel incat sa nu fie tarat prin tribunale inca cinci-sase ani de acum incolo ca sa demonstreze ca este nevinovat.

"In cazul meu solicit plenului sa decida in cunostinta de cauza si in consecinta, pentru a nu prelungi procedeele nedemocrate si tendentioase la care am fost supus timp de doi ani, pentru a nu fi nevoit sa-mi dovedesc nevinovatia si sa umblu prin tribunale in urmatorii cinci sau sase ani", a declarat fostul ministru al Economiei, fara a cere expres o solutie sau alta, nici un vot pentru inceperea urmaririi penale, nici impotriva, informeaza NewsIn.

In discursul sau de la tribuna Senatului, Seres a marsat pe ideea ca dosarul sau este fabricat politic pentru ca face parte dintr-un partid care i se opune presedintelui Basescu. Conservatorul a adaugat ca si alti demnitari sunt implicati in aceasta afacere, dar pentru ca sunt lideri PD-L, Theodor Stolojan, Adriean Videanu si Gheorghe Seculici nu vor fi niciodata chemati, ca el, sa dea socoteala in fata procurorilor.

"Raportul comisiei juridice arata ca asa zisii spioni au discutat si s-au intalnit cu multi alti demnitari, cum ar fi dnii Adriean Videanu, Gheorghe Seculici sau Theodor Stolojan. Diferenta este ca eu apartin unui partid care l-a incomodat pe seful statului, in timp ce ceilalti trei fac parte din partidul pe care acesta il conduce. Niciunul din cei trei nu va trebui niciodata sa raspunda la vreo intrebare", a spus Seres. Intre Seres si Stolojan va exista totdeauna o diferenta de tratament, o dubla masura a binelui si adevarului, a adaugat secretarul PC. El e adus la procurori si considerat spion si corupt, in timp ce Stolojan castiga voturi, s-a mai plans conservatorul.

Codrut Seres a mai spus ca dosarul sau e bazat pe interceptari aranjate in pagina astfel incat sa se potriveasca cu scenariul procurorilor, iar presupusele informatii de interes strategic pe care le-a dat despre privatizarea Electrica erau de fapt informatii publice disponibile pe site-ul MEC, al altor institutii publice, ale operatorilor comerciali din domenenii si strategiile de privatizare.

Nici cel de-al doilea dosar referitor la Hidroelectrica nu are temei, iar contractele de atribuire a energiei electrice au fost incheiate inaintea sa, a adaugat Seres, spunand ca el a fost cel care a pledat pentru infiintarea bursei de energie, pentru transparenta tranzactiilor.

Traian Basescu si consilierii sai au favorizat ca o firma sa primeasca energie ieftina, dar el nu poate fi cercetat pentru ca are imunitate absoluta.

"Afirm cu toata responsabilitatea ca sunt nevinovat", a spus el, invocand drept argumente in favoarea sa NUP-ul primit de la DNA si deciziile procurorilor care s-au schimbat in decurs de cateva zile.

Seres s-a plans ca acuzatiile au fost exagerate pentru a crea la TV un caz atractiv, iar el a fost prejudiciat in plus de procurori pentru ca a aflat din presa de acuzatiile ce i se aduc.

"Am facut spionaj pe gratis", a adaugat el spunand ca nu exista un prejudiciu material sau dovezi ca ar fi luat sau dat mita.

"Niciunul din acuzatorii mei nu vrea sa se faca dreptate, scopul lor fiind condamnarea publica si scoaterea din peisaj a unui adversar incomod", a declarat el.

Seres a spus ca de acum inainte Parlamentul e obligat sa se raporteze la aceste situatii si ca o dezbatere despre rolul imunitatii se impune.

"Parlamentarii ajung sa fie obligati sa accepte situatia ca orice adversar al presedintelui sa fie anchetat pentru a nu se spune despre legislativ ca obstructioneaza justitia", a aratat el.

Seres s-a aratat pesimist ca lucrurile ar putea lua o turnura diferita printr-un vot favorabil demararii urmaririi sale. "Indiferent de votul de azi, el nu va schimba nimic in viitor atata timp cat procurorii raman un instrument de putere politica", mai declara senatorul PC, care a prevenit subtil ca "vor fi si alte exemple de parlamentari" ce ar putea sa treaca prin aceeasi situatie ca el.

El a mai mai marturisit ca timp de doi ani traieste "o viata pe dos", "o realitate bolnava", o "gluma proasta" si ca a pierdut tot, adica increderea oamenilor in el sau increderea lui in dreptate.

Seres a mai spus ca dosarul sau a fost fabricat de procurori "ca in bancuri", exact cand si-a lansat candidatura la primaria Baia-Mare si ca acest caz a fost "reincalzit" de fiecare data cand a fost nevoie de exemple pentru lupta impotriva coruptiei.

Senatul a fost sesizat de Parchet in cazul a doua dosare in ceea ce-l priveste pe conservatorul Codrut Seres, dosare referitoare la privatizarea SC Electrica Muntenia Sud si la situatia de Hidroelectrica.

Seres este acuzat de sprijinire a unui grup infractional organizat cu caracter transnational, adica a retelei de spionaj organizate de Stamen Stantchev, precum si ca a ascuns activitatile infractionale savarsite de conducerea Hidroelectrica.

Germina Nagâț, votată în plenul reunit al Parlamentului pentru încă un mandat de 6 ani la CNSAS
Germina Nagâț, votată în plenul reunit al Parlamentului pentru încă un mandat de 6 ani la CNSAS
La propunerea USR, Germina Nagâţ a fost votată, în plenul reunit de marţi al celor două Camere, pentru încă un mandat de şase ani în conducerea Colegiului Naţional pentru Studierea...
Liderii PNL din întreaga țară au fost convocați de Nicolae Ciucă într-o ședință online
Liderii PNL din întreaga țară au fost convocați de Nicolae Ciucă într-o ședință online
Consiliul Politic Naţional al PNL se va reuni duminică în şedinţă, de la ora 18,00, întâlnire care se va desfăşura online, anunţă Biroul de presă al PNL. ''Astăzi, începând cu...
#Cordut Seres, #Paul Pacuraru, #sedinta, #urmarire penala, #vot, #senatori , #stiri politice