Paleologu, primul remaniat daca "nu isi baga mintile in cap"

Luni, 01 Iunie 2009, ora 13:14
2305 citiri
Paleologu, primul remaniat daca "nu isi baga mintile in cap"

Ministrul Culturii, Theodor Paleologu, a declarat, luni, ca a primit mai multe critici din partea coalitiei de guvernare si ca a fost anuntat de un coleg de la PSD ca, daca nu-si baga mintile in cap, ar putea fi primul ministru remaniat.

"Personal, am rezerve foarte serioase fata de principiul politizarii unor institutii de cultura. Chiar mi s-a spus de catre un coleg de la PSD ca daca nu-mi bag mintile-n cap o sa fiu primul remaniat", a declarat ministrul PD-L-ist Theodor Paleologu, la Realitatea FM.

Cu privire la noul sef al Directiei de Cultura, Eugen Plesca, fost ofiter MAI si fost primar al sectorului 3, ministrul Culturii Theodor Paleologu a declarat ca numirea acestuia este o intelegere politica intre PSD si PD-L si ca el nu se poate amesteca.

PSD-istul Eugen Plesca a fost singurul candidat inscris pentru sefia Directiei de Cultura a Capitalei.

Luni, in fata Ministerului Culturii, peste 100 de reprezentanti ai mai multor organizatii neguvernamentale vor participa, la ora 13.00, la un miting impotriva numirii pe criterii politice a noilor sefi ai Directiilor Judetene de Cultura. Potrivit organizatorilor, prin aceasta actiune de protest se urmareste sa se puna presiune asupra ministerului, pentru numirea unor persoane integre si competente la conducerea directiilor.

"Mitingul este motivat de anuntarea de catre minister, in ziua de 2 iunie, a numelor viitorilor directori ai Directiilor Judetene de Cultura si a Directiei de Cultura Bucuresti. Exista semnale ca se fac presiuni puternice din partea partidelor din coalitie catre Ministerul Culturii, pentru numirea unor directori obedienti retelelor imobiliare", au precizat, vineri, organizatorii mitingului.

Prin aceeasi actiune, se urmareste sa se traga un semnal de alarma asupra responsabilitatii directorilor Directiilor de Cultura in pastrarea sau distrugerea patrimoniului construit, mai spun organizatorii.

Citeste si:
Cîțu, despre impozitul progresiv: ”Liviu Dragnea a încercat doi ani să schimbe cota unică, este aceeaşi meteahnă”
Cîțu, despre impozitul progresiv: ”Liviu Dragnea a încercat doi ani să schimbe cota unică, este aceeaşi meteahnă”
Fostul președinte PNL, Florin Cîţu a declarat, luni, despre dorinţa PSD de a se introduce o cotă progresivă, că Liviu Dragnea a încercat doi ani de zile să schimbe cota unică, şi ceea ce...
Fenechiu susține că PNL nu e dispus să renunțe la cota unică de impozitare: ”A adus mult progres în România”
Fenechiu susține că PNL nu e dispus să renunțe la cota unică de impozitare: ”A adus mult progres în România”
Liderul senatorilor liberali, Daniel Fenechiu, afirmă că PNL nu este dispus să renunţe la cota unică de impozitare şi consideră că partidul este pus în dificultate de faptul că PSD a adus...