Parlamentarii muncesc in comisii si discuta cazul Nastase (Video)

Luni, 26 Ianuarie 2009, ora 10:43
693 citiri
Parlamentarii muncesc in comisii si discuta cazul Nastase (Video)

Parlamentul isi reia de luni activitatea la nivel de comisii, pentru a pregati activitatea legislativa din sesiunea februarie - iunie 2009, Camera Deputatilor avand programata si o sedinta a conducerii, in care se va discuta despre cererea Procurorului General in cazul Nastase.

Desi se astepta convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare in ultima saptamana din ianuarie, nu s-a mai luat o astfel de deciziei deoarece bugetul pentru anul in curs, principalul subiect al intrunirii Parlamentului, nu a fost finalizat pana in acest moment, informeaza NewsIn.

Astfel, incepand de luni vor avea loc sedinte de comisii, atat la Camera, cat si la Senat, precum si o intrunire a conducerii deputatilor. Luni, de la ora 15.00, este reprogramata sedinta Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, dupa ce in cursul saptamanii trecute nu s-a intrunit cvorumul de lucru.

Pe ordinea de zi a sedintei de joi se afla si o scrisoare transmisa de Procurorul General, Laura Codruta Kovesi. Potrivit viceliderului de grup al PNL, Eugen Nicolaescu, Procurorul General a trimis Camerei "o scrisoare de clarificare" careia i-a atasat o serie de documente la dosarele lui Adrian Nastase.

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis, in 10 decembrie 2008, trimiterea inapoi la procurori a dosarelor "Zambaccian 2" si "Matusa Tamara" pentru noi probe, pe motiv ca documentele pe baza carora s-a formulat raportul Comisiei juridice sunt nule. In raspuns, Procurorul general, Laura Kovesi, a cerut, pe 9 ianuarie, Camerei Deputatilor, avizul pentru inceperea urmaririi penale a lui Adrian Nastase in dosarele "Matusa Tamara" si "Zambaccian 2", potrivit unor surse judiciare.

In cadrul sedintei de luni a conducerii deputatilor va intra in dezbatere si bugetul acestei camere. In cursul zilei de luni, sunt programate sedinte ale comisiilor de sanatate si industrii. La Comisia de sanatate, ordinea de zi include proiecte legate de regimul vanzarii spatiilor destinate cabinetelor medicale, in timp ce proiectele puse pe ordinea de zi a Comisiei de industrii sunt doar din 2007.

Pe 30 ianurie este programata sa aiba loc prima runda a dezbaterilor publice pentru revizuirea Constitutiei, dupa cum a anuntat presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase.

Si senatorii se intorc la munca

Si la Senat, majoritatea comisiilor permanente vor lucra in saptamana 26-30 ianuarie. Comisia juridica are programata, pentru 27 ianuarie, avizarea proiectului de lege pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.128/2008 privind unele masuri de reorganizare a sectorului energetic prin preluarea de catre Societatea Comerciala de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice "Electrica" S.A. a unor pachete de actiuni, adica Legea de infiintare a Companiei Energetice Nationale.

In perioada 26-28 ianuarie va lucra si Comisia de agricultura, pentru a da trei avize, inclusiv pe Codul silvic. Comisia de aparare va analiza propunerea legislativa pentru completarea unui articol al Legii privind autorizarea institutiilor publice din sistemul de aparare de a vinde personalului propriu unele locuinte de serviciu pe care acestea le au in administrare, precum si pe cea pentru modificarea Legii privind pregatirea populatiei pentru aparare. De asemenea, ordinea de zi include si "documentarea privind indicatorii bugetelor alocate institutiilor din sistemul apararii nationale si ordinii publice in anul 2009".

Comisia de munca lucreaza luni si are pe ordinea de zi analizarea proiectului de lege pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 151/2008 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr.15/2008 privind cresterile salariale ce se vor acorda in anul 2008 personalului din invatamant. Comisia pentru administratie publica lucreaza marti si miercuri si discuta inclusiv reexaminarea propunerii legislative privind regimul juridic al falezelor si plajelor Marii Negre.

Din 2 februarie incepe sesiunea parlamentara ordinara februarie - iunie 2009.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#activitate deputati senatori, #intrunire comisii, #cazul Nastase, #masuri agricultura , #stiri politice