Parlamentul, Guvernul si PE - golite de alegerile locale

Marti, 08 Aprilie 2008, ora 08:10
1271 citiri
Parlamentul, Guvernul si PE - golite de alegerile locale

Vin alegerile locale si ciolanul de la primarii si consiliile locale se dovedeste a fi foarte apetisant pentru actualii guvernanti, parlamentari si eurodeputati ai Romaniei. Cel putin 40 de senatori si deputati sunt gata sa renunte la finalul de mandat in Parlament pentru a candida la alegerile din iunie.

Pe lista numelor sonore figureaza: senatorul Radu Berceanu (PD-L ) - CJ Dolj, deputatul Cezar Preda (PD-L) - CJ Buzau, Mate Andras (UDMR) - CJ Cluj, Arpad Antal (UDMR) - Primaria Sfintu Gheorghe, Relu Fenechiu (PNL) - CJ Iasi, scrie "Cotidianul" de marti.

Si in Executiv s-au gasit oameni care sa dea administratia centrala pe cea locala. Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, vrea postul de primar general al Capitalei, ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, care tocmai a fost lansat oficial in cursa pentru Primaria Iasi, ministrul Comertului, Ovidiu Silaghi, candideaza la sefia Consiliului Judetean Satu-Mare, in timp ce secretarul de stat de la Ministerul Lucrarilor Publice, Horia Irimia vizeaza presedintia CJ Hunedoara, ministrul Lucrarilor Publice, Borbely Laszlo, tinteste Primaria Tirgu-Mures si ministrul Comunicatiilor, Borbely Karoly, vrea sa fie seful CJ Hunedoara.

Ilie Bolojan, care va candida pentru Primaria Oradea, a plecat deja din Guvern.

Pe de alta parte, mai multi dintre cei 17 europarlamentari PD-L vor parasi legislativul de la Bruxelles pentru a candida la alegerile locale din vara. Sorin Frunzaverde, Dumitru Oprea, Maria Petre si Sebastian Bodu vor o noua functie acasa.

Fostul ministru al Apararii Sorin Frunzaverde este de altfel primul europarlamentar care a anuntat in urma cu mai bine de-o luna ca va parasi PE pentru a candida in vara. Frunzaverde vrea sa fie baron local de Caras-Severin, urmand sa candideze uninominal pentru postul de presedinte al Consiliului Judetean.

Numele fostului rector al Universitatii "Al. Ioan Cuza" din Iasi, Dumitru Oprea, este vehiculat de mai multa vreme ca si candidat pentru postul de primar al orasului moldovean.

Maria Petre este ultima venita in club: aceasta a anuntat la sfirsitul saptaminii trecute ca va candida pentru functia de primar al Sloboziei.

Celor trei europarlamentari pedelisti care au anuntat ca vor candida la alegerile locale li s-ar putea alatura un al patrulea: fostul sef al ANAF, Sebastian Bodu, aflat in carti pentru o candidatura la Primaria Sectorului 5.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vandalizarea unei mașini de poliție, motiv de acuzații grave la adresa parlamentarilor. ”Armele albe permit violența stradală" VIDEO
Vandalizarea unei mașini de poliție, motiv de acuzații grave la adresa parlamentarilor. ”Armele albe permit violența stradală" VIDEO
Autorii morali ai unor fapte de violenţă stradală sunt parlamentarii care au modificat legislaţia, dezincriminând portul de arme albe în spaţiile publice, acuză sindicaliştii Europol....
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#parlamentari, #alegeri locale, #candidati , #stiri politice