Parlamentul voteaza saptamana viitoare conducerea TVR si CNA

Miercuri, 05 Septembrie 2007, ora 13:03
293 citiri
Parlamentul voteaza saptamana viitoare conducerea TVR si CNA

Conducerea Parlamentului a convocat pentru miercurea viitoare o sedinta comuna, cu acesta ocazie urmand sa fie numiti in functie presedintele director general al SRTv si presedintele CNA, cel mai probabil cei care ocupa interimar aceste posturi, Alexandru Sassu, respectiv Rasvan Popescu.

Sedinta va avea loc miercuri, 12 septembrie, cu incepere de la ora 9,30, iar in plen vor intra si propunerile facute de seful statului si PD pentru postul de titular din cadrul CA al SRR, Marilena Constantinescu, respectiv Narcisa Iorga, de care Birourile Permanente ale Parlamentului au luat act. Totodata, alesii ar putea sa numeasca patru comisari ai CNVM.

De asemenea, in cadrul sedintei de miercurea viitoare va fi discutat un proiect de hotarare privind constituirea unei comisii parlamentare de ancheta privind activitatea SRTv si se va mai dezbate si oportunitatea prelungirii pana pe 25 octombrie a termenului de predare a raportului comisiei privind interceptarile.

Parlamentarii vor lua act si de raportul de activitate al BNR pe 2006 si al Autoritatii Electorale Permanente asupra desfasurarii referendumului de demitere a presedintelui de pe 19 mai 2007.

Parlamentul i-a votat pe 28 iunie pe Alexandru Sassu ca director general interimar al TVR - pana in luna octombrie- si, pe aceeasi perioada, pe Rasvan Popescu in postul de presedinte interimar al CNA, reprezentantii Presedintiei si ai PD, Marilena Constantinescu si Narcisa Iorga, ramanand pe dinafara celor doua institutii din cauza nevalidarii lor in plen.

Lipsa cvorumului la sedinta comuna pentru votarea presedintilor CNA si TVR a facut ca presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, sa-l propuna ca Alexandru Sassu, adica cel desemnat de PSD in CA, sa preia functia de director general interimar al televiziunii publice.

La randul sau, presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, a propus ca si pentru CNA sa se adopte o varianta similara, iar Rasvan Popescu, sustinut de PNL, sa conduca, tot interimar, Consiliul.

Plenul reunit al celor doua camere a decis, cu 239 de voturi pentru si 27 impotriva, ca Alexandru Sassu sa preia functia de director general interimar al TVR pana la numirea presedintelui, dar nu mai tarziu de 1 octombrie. La randul sau, Rasvan Popescu a fost numit presedinte interimar al CNA, cu 239 de voturi pentru, tot pana la finele lunii septembrie.

Citeste si:
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Politicienii trăiesc mai mult decât restul oamenilor pentru că au venituri mai crescute şi beneficiază de tratamente medicale mai bune, arată un studiu întocmit de Universitatea din Oxford,...
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
REPER, noul partid înfiinţat de Dacian Cioloş şi mai mulţi europarlamentari de la PLUS, are noi membri. Fizicianul Cristian Presură și profesorul Ciprian Mihali, de la departamentul de...