Partidele si-au pregatit sloganurile pentru campanie

Joi, 25 Octombrie 2007, ora 22:11
2100 citiri
Partidele si-au pregatit sloganurile pentru campanie

Partidele au incercat sa fie inventive atat la nivelul afiselor electorale, cat si la nivelul devizelor cu care vor sa intre in cursa pentru Parlamentul European. Cele mai multe formatiuni politice au ales un mesaj european, unele, merg insa pe mana personalitatilor, comenteaza realitatea Tv.

Astfel, taranistii vor defila sub sloganul Raman roman in Europa, iar pentru a-i convinge pe alegatori si-au incaltat candidatii in opinci.

La randul lor, cei de la PIN au un slogan in rime:Voteaza PIN, voteaza "Ursul carpatin", iar pentru cei nedumeriti au pus pe afisul electoral si numarul de telefon al locomotivei partidului, Lavinia Sandru.

La randul lor, liberalii au facut tot un joc de cuvinte: EU promovez Romania, E si U fiind initialele englezescului European Union, adica Uniunea Europeana.

Gigi Becali nu renunta la mesajul religios, astfel ca PNG se va bate pentru a intra In slujba crucii europene.

Liberal-democratii merg pe mana liderului, sub sloganul: Voteaza Stolojan. Il meriti pe cel mai bun.

Pesedistii intra in cursa Pentru o Romanie mai puternica si echitabila.

Sloganul PRM - Cu Romania Mare intr-o Europa unita, vine in contradictie cu principiile fundamentale ale grupului Identitate, traditie si suveranitate din Parlamentul European, grup al nationalistilor europeni, care se opune unei Europe unitare si din care partidul condus de Corneliu Vadim Tudor face parte.

Reprezentantii maghiarilor au afise bilingve, cu slogane diferite, insa in functie de limba. Astfel, pe afisele in romana, deviza UDMR este Impreuna pentru Europa, iar pe cele in maghiara sloganul este Noua descalecare.

Conservatorii nu s-au mai obosit sa-si caute mesaj nou pentru campanie, asa ca vor defila sub vechiul lor Afirma-te romane.

Singurii care nu au nici slogan, nici afis electoral sunt democratii.

Citeste si:
Noi tensiuni în coaliția de guvernare. Liberalii, apropouri pentru remanierea unui ministru UDMR
Noi tensiuni în coaliția de guvernare. Liberalii, apropouri pentru remanierea unui ministru UDMR
Relația dintre partidele care fac parte din coaliția de guvernare continuă să fie una tensionată după ce un vicepreședinte PNL a făcut apropouri pentru remanierea ministrului UDMR al...
Liberalii din Satu Mare renunță la toate funcțiile de conducere din administrația locală și județeană: ”UDMR are dublă comandă”
Liberalii din Satu Mare renunță la toate funcțiile de conducere din administrația locală și județeană: ”UDMR are dublă comandă”
Filiala judeţeană Satu Mare a Partidul Naţional Liberal (PNL) a anunţat, marţi, că renunţă la funcţiile de conducere din administraţia locală şi judeţeană, din cauza unor...