Partidul lui Cozma mai are de strans semnaturi din noua judete

Miercuri, 22 Aprilie 2009, ora 22:41
1845 citiri
Partidul lui Cozma mai are de strans semnaturi din noua judete

Partidul Muncitorilor, pe care Miron Cozma vrea sa-l infiinteze, a reusit sa stranga semnaturi din 30 de judete din tara si mai are de strans din noua judete, lucru care i-ar permite sa fie inscris la tribunal.

Informatia a fost confirmata de Cozma pentru Q Magazine. Fostul lider al minerilor spune insa ca noul partid nu are prea multi bani, pentru ca nici el, personal, nu sta stralucit la acest capitol.

"Nu am multi bani, traiesc din pensie, dar strangerea de semnaturi merge bine, mai am doar noua judete in care trebuie sa strang si curand voi putea anunta finalizarea demersurilor legale pentru inscrierea la tribunal", a declarat Cozma.

Cel supranumit odata "Regele huilei" a dat asigurari ca noul partid va fi unul al muncitorilor, fara comunisti, securisti ori fosti demnitari

"In acceptiunea Biroului International al Muncii, de la ONU, termenul de muncitor semnifica in egala masura un somer in cautare de lucru, un tanar proaspat angajat, pe cale de formare profesionala, pana la un lucrator in cercetare, un savant, daca vreti, deci inglobeaza oameni din toate categoriile profesionale.

In schimb, la mine in partid nu va exista nimeni din nomenclatura ceausista sau cea iliesciana, niciun parlamentar post-decembrist sau ministru", sustine Cozma.

Potrivit lui Miron Cozma, criza este un factor care ii va convinge pe romani sa se inscrie in partidul lui. "Fara falsa modestie, eu insumi am o anume audienta la mase, mai ales acum, cand oamenii s-au convins ca am stat pe nedrept in puscarie", a mai spus Cozma.

El recunoaste, insa, ca trebuie sa rezolve spinoasa problema a interdictiei dreptului de a candida si de intra in Bucuresti, decisa de justitie in momentul condamnarii sale si care e inca in vigoare.

In acest sens a pregatit un document care va fi inaintat instantei in aceste zile, prin care reclama obtinerea dreptului de a candida.

"Iar daca se va actiona din nou la comanda politica si mi se va refuza cererea, cu parere de rau spun ca voi fi nevoit sa actionez prin intermediul unor organisme internationale precum CEDO, unde voi da statul in judecata, Acordul International al Muncitorilor, unde sunt membru, Societatea Internationala pentru Drepturile Omului, ONU, UE samd", a avertizat Cozma.

Fostul lider al minerilor mai sustine ca interdictia respectiva nu se mai justifica pentru ca el nu mai este lider sindical, iar decizia a fost luata tocmai in ideea ca, din amintita postura, ar putea produce din nou miscari sociale: "acum e cu totul si cu totul alta situatie".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Miron Cozma partid, #Partidul Muncitorilor Cozma, #lider mineri, #regele huilei , #stiri politice