Patru ministri au primit cate o scrisoare de la Crin Antonescu

Marti, 25 August 2009, ora 17:46
1912 citiri
Patru ministri au primit cate o scrisoare de la Crin Antonescu

Presedintele PNL Crin Antonescu le-a trimis, marti, ministrilor de Interne, Externe, Apararii Nationale si de Justitie ai Cabinetului Boc scrisori deschise in care le solicita clarificari imediate privind acuzatiile de trafic de armament in care ar fi implicat Mircea Basescu si mai multi reprezentanti ai institutiilor statului.

In scrisoarea adresata ministrului de Interne Dan Nica, Crin Antonescu a cerut clarificarea publica a informatiilor "de natura sa aduca o grava atingere imaginii Romaniei in calitate de membra a NATO si UE" referitoare la implicarea lui Abdul Reda Bakri, actionar al SC Romagro Cereal SRL, intr-o retea terorista "cu legaturi de finantare a miscarii Hezbollah".

De asemenea, presedintele PNL i-a scris si ministrului de Externe Cristian Diaconescu, caruia i-a cerut sa clarifice in mod public daca firma Romagro Cereal "este autorizata sa efectueze operatiuni cu armament si materiale strategice", asa cum arata informatiile aparute recent in presa, conform carora societatea indicata a derulat "operatiuni vizand distrugerea de armament pe teritoriul Romaniei".

Si ministrul Apararii Mihai Stanisoara a fost luat la intrebari de Crin Antonescu, in legatura cu operatiunile de distrugere de armamanet derulate la Unitatea Militara Babeni din judetul Valcea.

Nu in ultimul rand, Antonescu a cerut o pozitie oficiala si din partea ministrului Justitiei Catalin Predoiu:

"Avand in vedere faptul ca in presa din ultimele zile au fost facute afirmatii foarte grave care vizeaza intocmirea unor dosare penale impotriva unor sefi ai DGIPI in vederea 'camuflarii' unor investigatii care-l priveau pe fratele presedintelui Romaniei, efectuate de catre DGIPI, cat si afirmatia potrivit careia pe rolul DIICOT Valcea se afla in lucru o investigatie privind operatiunea de 'distrugere fictiva' de armament, va solicit sa va precizati public pozitia, intrucat cel putin prima afirmatie este de natura sa aduca atingere grava asupra modului in care se administreaza justitia in Romania si asupra functionarii statului de drept", se arata in scrisoarea liderului PNL.

Scrisorile lui Crin Antonescu vin in contextul in care jurnalistul Sorin Rosca Stanescu l-a acuzat pe Mircea Basescu, fratele presedintelui Romaniei, ca este implicat "intr-o operatiune ultrasecreta de trafic internatinal de arme cu mari cantitati de explozibili".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Crin Antonescu scrisori ministri, #Antonescu intrebari Mircea Basescu , #stiri politice
Comentarii
T
Talciocul cu papusi gonflabile si ochi de peste
rank 1
Dar lui Putin i-a scris, ca acolo a fost in vizita seful lui, Petrolica, inainte de tranzactia cu KazMunai gas