Paunescu ameninta cu motiune simpla Ministerul Culturii

Marti, 04 Martie 2008, ora 14:35
1185 citiri
Paunescu ameninta cu motiune simpla Ministerul Culturii

Adrian Paunescu a avansat, marti, dupa audierea artistului Florin Chilian, posibilitatea initierii unei motiuni simple la adresa Ministerului Culturii si formarea unei comisii senatoriale de ancheta care sa investigheze activitatea institutiei, informeaza NewsIn.

Potrivit presedintelui Comisiei senatoriale pentru cultura, Adrian Paunescu, se contureaza ideea initierii unei motiuni simple impotriva Ministerului Culturii, demers care se bucura, potrivit social-democratului, de sustinerea colegilor din acest for parlamentar.

Paunescu a condus marti lucrarile Comisiei pentru cultura, la care a fost invitat pentru audieri Florin Chilian, dar si reprezentantul ministerului pentru a raspunde acuzatiilor formulate de artist. Paunescu a anuntat in timpul dezbaterilor ca va redacta, de asemenea, o adresa catre conducerea Senatului pentru infiintarea unei comisii de ancheta care sa investigheze activitatea Ministerului Culturii.

Adrian Paunescu a criticat dur Ministerul Culturii, apreciat de senator drept "un dezastru", in primul rand din punctul de vedere al cheltuirii fondurilor. Totodata, el a exprimat "indignarea" intregii comisii fata de politica generala a ministerului.

La finalul audierilor, Florin Chilian a vorbit despre raportul Curtii de Conturi care ar contine si date despre litigiul pe care il are in desfasurare cu Ministerul Culturii privind drepturile de autor ale compozitiei "Zece". "Eu stiu ca Guvernul mi-a furat 3 milioane de euro. Nu intamplator am cerut 1 milion. Probabil ca e campanie electorala si voiau bani. Au decontat campania asta cu 3 milioane de euro in numele meu", a acuzat Chilian.

Florin Chilian a subliniat, in legatura cu procesul intentat Ministerului Culturii, ca este interesat in primul rand de motivatia tribunalului. El a anuntat ca marti se va indrepta catre Serviciul Roman de Informatii, unde va depune un memoriu, in care va solicita ca "acest amanunt din vietile noastre care se cheama cultura romana sa fie declarat obiectiv strategic de interes national si sa fie protejat de legile sigurantei statului".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Paunescu, #motiune, #MCC , #stiri politice