PC acuza PD-L ca incearca fraudarea alegerilor in Colegiul 19

Joi, 25 Martie 2010, ora 15:15
2115 citiri
PC acuza PD-L ca incearca fraudarea alegerilor in Colegiul 19
Foto: Bursa

Presedintele PC, Daniel Constantin, acuza PD-L ca ar incerca fraudarea alegerilor in Colegiul 19, dupa ce Guvernul a adoptat o hotarare care prevede introducerea unui nou sistem informatic pentru a gestiona desfasurarea alegerilor.

Constantin a declarat, joi, in cadrul unei conferinte de presa, ca Hotararea de Guvern 199, din 22 martie, prevede introducerea, pentru alegerile din 25 aprilie din Colegiul 19, a unui nou sistem informatic ce urmeaza sa fie testat chiar la aceste alegeri.

"Consideram ca nu putem implementa la niste alegeri, care nu sunt oarecare, un proiect pilot intr-un timp atat de scurt. Nu spun ca este bun sau rau, dar el ar trebui sa fie in dezbatere publica o perioada. Consider ca partidele parlamentare ar trebui sa-si spuna punctul de vedere si ONG-urile la fel.(....) PD-L se pregateste de fraudarea alegerilor de la Colegiul 19 din Bucuresti", a sustinut Daniel Constantin.

Liderul conservator a adaugat ca noul sistem informatic prevede introducerea in sistem a CNP-urilor alegatorilor prezenti la urne, verificarea dreptului de vot al alegatorilor care nu sunt trecuti pe listele electorale permanente, precum si transmiterea automata a proceselor-verbale privind consemnarea rezultatelor votarii de catre Biroul Electoral Central.

"Am vrea sa vedem si noi, si cred ca toate partidele politice sunt interesate de acest aspect, pentru ca anul trecut presedintele STS a fost audiat in Parlament pe baza sistemului pe care il propusese pentru alegerile prezidentiale. Pentru a elimina orice tentativa de frauda, cred ca PD-L si guvernul pe care il conduce trebuie sa prezinte opiniei publice mai multe amanunte despre acest proiect pilot", a mai afirmat presedintele PC.

Daniel Constantin a mai sustinut ca PD-L se teme ca va pierde alegerile in Colegiul 19, unde, in opinia sa, democrat-liberalii nu vor obtine mai mult de 30%, liderul conservator afirmand ca PD-L "se afla in cadere libera in Bucuresti".

Presedintele PC s-a aflat joi la Cluj-Napoca pentru a pregati alegerile pentru conducerea filialei judetene care vor avea loc in aprilie.

Candidatul PC pentru Colegiul 19 este Liliana Minca, care va fi sustinuta de PSD si PNL. Democrat-liberalii nu si-au anuntat inca propriul candidat.

Locul din Colegiul 19 a fost vacantat ca urmare a demisiei Danielei Popa din Parlament, aceasta fiind numita membru in Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#fraudare alegeri, #alegeri Colegiul 19, #Partidul Conservator, #Daniel Constantin , #stiri politice
Comentarii
I
I.E.Feher
rank 1
Candidatul PC pentru Colegiul 19 este Liliana Minca, care va fi sustinuta de PSD si PNL.
Poza Ioan din Chicago
Ioan din Chicago
rank 5
Stai linistit ca nu obtine nici atat.