PC depune un proiect de lege impotriva ridicarii abuzive a masinilor

Miercuri, 14 Septembrie 2011, ora 12:40
1619 citiri
PC depune un proiect de lege impotriva ridicarii abuzive a masinilor
Foto: Arhiva

Vicepresedintele PC si candidatul la Primaria Sectorului 2 Bucuresti, Bogdan Diaconu, impreuna cu deputatul PC Florentin Gust initiaza un proiect de lege care sa interzica ridicarea abuziva a masinilor parcate neregulamentar.

Potrivit proiectului de lege care va fi depus miercuri la Parlament, solicitarea de sume de bani de catre firmele private pentru ridicarea, transportul si depozitarea masinilor va fi interzisa. Legea restrictioneaza drastic ridicarea masinilor, prevazand aceasta masura doar in cazurile extreme in care autovehiculele blocheaza circulatia, traficul rutier sau accesul la institutiile publice.

In plus, ridicarea unei masini se face doar cu intocmirea unui act juridic care sa includa masuratorile doveditoare ale faptului ca masina ridicata era parcata de maniera sa incurce grav circulatia. In celelalte cazuri, parcarea neregulamentara se sanctioneaza doar cu o amenda in functie de marimea vehiculului.

Legea mai prevede ca sumele incasate pentru ridicarea, transportul si depozitarea masinilor sa devina sursa la bugetele locale, urmand a fi folosita pentru amenajarea de locuri de parcare sau pentru achizitionarea utilajelor necesare acestei activitati.

"Ridicatul masinilor a devenit in Romania un abuz generalizat si o fabrica de bani pentru firme-capusa din preajma primariilor care nu dau apoi niciun leu la bugetul local. In conditiile in care cetatenii nu beneficiaza de locuri de parcare in orase, este absurd sa li se ridice masinile numai pentru a imbogati clientela politica. Legea noastra are scopul de a limita acest abuz si de reinstaura normalitatea. Cand problema locurilor de parcare va fi rezolvata in mod real, atunci abia vom putea inaspri legislatia", spune vicepresedintele PC Bogdan Diaconu.

Si conservatorul Stefan Florescu, ce doreste sa candideze la primaria sectorului 6 strange semnaturi pentru ca masinile sa nu mai fie ridicate abuziv.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#pc ridicare abuziva masini, #proiect lege ridicare masini , #stiri politice