PC va vota o motiune de cenzura, pe tema salariilor din educatie

Luni, 27 Octombrie 2008, ora 14:59
976 citiri
PC va vota o motiune de cenzura, pe tema salariilor din educatie

PC va sustine orice motiune de cenzura, indiferent de initiator, daca Guvernul va bloca sau va amana aplicarea legilor de majorare a salariilor din educatie si a pensiilor la grupele I si II, conform deputatului PC, Bogdan Ciuca.

Potrivit lui Ciuca, exista trei variante pentru a sanctiona o atitudine a Guvernului care sa impiedice cresterea cu 50% a salariilor profesorilor si cu 50%, respectiv 25% a valorii punctului de pensie pentru grupele I si a II-a, transmite NewsIn.

Prima este aceea ca Guvernul sa-si dea demisia daca nu poate aplica cele doua legi. A doua este votarea de catre Parlament a unei motiuni de cenzura, pe care PC o va sustine indiferent de partidul care o va initia.

"Partidul Conservator va sustine orice motiune de cenzura indreptata impotriva acestui Guvern, daca actualul Guvern se va opune majorarii punctului de pensie si majorarii salariilor din educatie", a afirmat purtatorul de cuvant al PC.

A treia optiune ar fi ca Legislativul sa se opuna, prin vot, ordonantelor pe care Guvernul le-ar putea emite pentru a bloca cele doua legi promulgate de presedintele Traian Basescu la sfarsitul saptamanii trecute.

"Vom solicita o intrunire de urgenta a Parlamentului pentru a ne opune si a vota impotriva ordonantelor de guvern, daca acest Guvern va emite asemenea ordonante de blocare sau de amanare a aplicarii legilor", a precizat Bogdan Ciuca.

Toate declaratiile membrilor Guvernului, potrivit carora cele doua majorari nu pot fi sustinute de bugetul statului, reprezinta "praf in ochi" si "protejarea unor resurse financiare pe care Guvernul ar putea sa le foloseasca in alta directie", potrivit deputatului PC.

"Repet, exista bani pentru aceste majorari, fara sa creem tulburari bugetare. A, vom crea niste tulburari in anumite cercuri de interese, care ar fi vrut sa cheltuiasca banii astia pe 2.000 si ceva de autoturisme, ar fi vrut sa risipeasca banii astia pentru cele 60 de elicoptere sau miliardul respectiv pentru avioane", a incheiat purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca.

PD-L va depune o motiune de cenzura daca premierul Tariceanu va bloca majorarea salariilor cadrelor didactice si invita toate partidele parlamentare care au sustinut acest proiect de lege sa semneze demersul antiguvernamental, au anuntat, luni, dupa o sedinta a conducerii partidului, liderii Emil Boc si Theodor Stolojan.

Stolojan a spus ca democrat-liberalii vor initia motiunea pentru "incalcarea Constitutiei" si "abuz in serviciu", in cazul in care Executivul va bloca majorarea salariilor profesorilor.

Liderul democrat-liberalilor, Emil Boc, a declarat ca textul demersului antiguvernamental va fi definitivat marti si va purta semnatura celor 103 parlamentari ai partidului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Județul în care Ludovic Orban nu crede că mai sunt angajați fără carnet PSD în instituţiile publice. ”Vă rog să-l trimiteţi la consult”
Județul în care Ludovic Orban nu crede că mai sunt angajați fără carnet PSD în instituţiile publice. ”Vă rog să-l trimiteţi la consult”
Alianţa Dreapta Unită (ADU) şi-a lansat duminică, 14 aprilie, candidaţii pentru alegerile locale de pe 9 iunie. La eveniment a participat și președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, care...
De ce respinge Ioan Aurel Pop candidatura la alegerile prezidențiale. ”Am fost tentat să intru în politică”
De ce respinge Ioan Aurel Pop candidatura la alegerile prezidențiale. ”Am fost tentat să intru în politică”
Ioan Aurel Pop, unul dintre intelectualii de vârf ai României, a fost invitat de-a lungul timpului de mai multe partide, fie să se alăture unui proiect politic, în calitate de membru, fie să...
#PC, #motiune, #cenzura, #guvernul, #creste, #salariile , #stiri politice