PCM: Sa nu-si faca griji Bucurestiul ca in Tinutul Secuiesc nu am avea din ce trai

Miercuri, 22 Iunie 2011, ora 17:11
2269 citiri
PCM: Sa nu-si faca griji Bucurestiul ca in Tinutul Secuiesc nu am avea din ce trai
Foto: Realitatea TV

Presedintele Partidului Civic Maghiar, Szasz Jeno, le-a transmis, miercuri, politicienilor din Bucuresti sa nu-si faca griji ca locuitorii din preconizatul Tinut Secuiesc nu ar avea din ce trai.

"Nu e grija magarului de unde beau oile apa. Sa nu-si faca cei din Bucuresti griji pentru noi, daca noi cerem autonomie, atunci sa ne dea si sa murim noi in saracia noastra", a spus Szasz Jeno.

Acesta a adaugat ca are dubii legate de corectitudinea statisticilor intocmite in Capitala. "Churchill spunea ca el crede in statisticile pe care el le falsifica. Asa este si statistica oficiala romaneasca. Trei firme din Odorhei plateau mai mult la bugetul de stat decat primea orasul inapoi de la stat. Si Verestoy nu era in statistici, ca el e contabilizat la Bucuresti", a explicat liderul civicilor maghiari.

Szasz a mai spus, referirindu-se la anuntatele iesiri in strada ale maghiarilor, ca acestia sunt provocati. "Nu secuii ameninta Romania, ci secuii sunt provocati intr-un mod grosolan si necivilizat, fara cultura si fara traditii. De cine? De cei care au propus sa regionalizam in opt judete si Tinutul Secuiesc sa intre intr-o regiune unde maghiarii devin minoritari. Chiar de domnul Traian Basescu si Guvernul PDL", a afirmat liderul civicilor maghiari.

Presedintele PCM crede ca, dupa o succesiune de guvernari, "UDMR va avea marea realizare ca nu a realizat nimic", iar despre politicienii din UDMR a afirmat ca au reactii radicale deoarece simt ca pierd teren. "Cand simti ca pierzi electoratul, atunci ocolesti pe dreapta. Pe mine m-au surprins atat declaratiile lui Tamas Sandor, dar si cele ale liderului PDL Covasna, Dan Manolachescu, care e jumatate roman, jumatate maghiar. Aceste lucruri trebuie evitate, chiar si in declaratii. Sigur ca noi alegem calea dialogului, dar, daca nu suntem ascultati, putem iesi si in strada", a afirmat liderul civicilor maghiari.

Quarterly Report - Editia 4

Ciolacu nu încetează să-și ceară scuze moldovenilor. Declarațiile făcute la Bacău despre originile sale
Ciolacu nu încetează să-și ceară scuze moldovenilor. Declarațiile făcute la Bacău despre originile sale
Liderul PSD a declarat, sâmbătă, 18 mai, la Bacău, întrebat dacă a văzut panourile pe care scria că ar trebui să le ceară scuze moldovenilor pentru gluma pe care a făcut-o atunci când a...
PNL, dependent de alianța cu PSD. Rareș Bogdan a recunoscut: „Această alianță trebuie să coexiste!"
PNL, dependent de alianța cu PSD. Rareș Bogdan a recunoscut: „Această alianță trebuie să coexiste!"
Rareș Bogdan nu-și vede viitorul politic fără alianța PSD + PNL. Cele două tabere se vor înțelege, în ciuda tuturor declarațiilor belicoase aruncate de-a lungul timpului în spațiul...
#Tinutul Secuiesc autonomie, #Szasz Jeno PCM , #stiri politice