PD-L poate pierde majoritatea in Consiliul General al Capitalei

Joi, 28 Mai 2009, ora 13:38
1693 citiri
PD-L poate pierde majoritatea in Consiliul General al Capitalei

Democrat-liberalii sunt pe punctul de a pierde majoritatea in Consiliul General al Municipiului Bucuresti, din cauza unui consilier PNG banuit ca vrea sa schimbe tabara.

Consilierul PNG Daniel Fuciu, care face parte din coalitia PD-L-PNG, majoritara in CGMB cu 28 de locuri din 55, este pe cale sa se mute la PSD, negociind pentru functia de secretar general al organizatiei Ilfov, spun surse apropiate PD-L.

Mutarea nu este oficializata inca, spun sursele citate, insa, prin plecarea lui Fuciu, coalitia PD-L-PNG nu va mai avea majoritate in Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) si nu va putea sa-si impuna unele proiecte de lege.

Acest lucru a fost demonstrat si la votul bugetului Primariei Capitalei pe 2009, cand, din cauza lipsei de la sedinta CGMB a unui consilier democrat-liberal, coalitia majoritara din consiliu nu a reusit sa impuna amendamente ce modificau substantial structura bugetara.

Mai exact, majoritatea dorea ca suma data de primarie pentru lucrarile la viitorul stadion National sa fie marita de la 40 la 170 milioane lei, banii urmand sa fie luati de la alte capitole bugetare.

Cu doar 27 de voturi in loc de 28 (jumatate plus unu), cat ar fi avut nevoie, coalitia PD-L-PNG nu a reusit sa se impuna, iar plecarea lui Fuciu ar putea duce la repetarea acestei situatii.

Consilierul PNG nu confirma plecarea

Daniel Fuciu a negat ca va pleca la PSD. "Nu pot pleca la alt partid, pentru ca imi pierd mandatul de consilier. Dar asta nu insemna cu nu am conflict de idei si de principii cu cei de la PD-L si chiar cu colegii mei din PNG", a spus Fuciu.

Daniel Fuciu a mai declarat ca nu voteaza la comanda politica, ci are in vedere doar legalitatea.

"Daca se va vota rectificarea bugetului, pentru a mari sumele acordate lucrarilor la stadion, nu stiu cum voi vota.

Cand a fost vorba despre Dambovita Center, am votat cu majoritatea, proiectul fiind adoptat cu 28 voturi, pentru ca asa am considerat ca e corect.

Cand am primit comanda politica sa nu votam Administratia Spitalelor, le-am spus colegilor ca nu pot face asta, pentru ca incalc legea", a mai spus consilierul PNG.

Potrivit legii, daca Fuciu va fi exclus din PNG, el va putea intra in randurile altui partid fara sa-si piarda mandatul de consilier.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Consiliu General Primarie, #consilieri PDL, #Daniel Fuciu PNG , #stiri politice