Peter Lakatos: Udrea a venit, a vazut si a plecat, dar nu a invins

Marti, 01 Septembrie 2009, ora 14:44
3007 citiri
Peter Lakatos: Udrea a venit, a vazut si a plecat, dar nu a invins

Ministrul Turismului, Elena Udrea a plecat din comisie in aceeasi maniera in care a facut-o la ultima prezentare, a declarat marti deputatul Peter Lakatos, membru in comisia de ancheta parlamentara.

El adauga insa ca ministrul Turismului nu a invins, pentru ca parlamentarii pot depune un raport si fara ca ea sa colaboreze.

"Ceea ce s-a intamplat a fost o copie la indigo a ceea ce s-a intamplat data trecuta. Doamna Udrea a venit, a vazut si a plecat. De invins nu a invis, pentru ca nu era nimic de invins", a declarat Peter Lakatos, pentru Ziare.com, adaugand ca rolul comisiei era de a verfica activitatea Ministerului.

Elena Udrea a parasit marti, comisia de ancheta, spunand ca aceasta nu are decat rolul de a gasi fapte penale pe care le-ar fi comis. Ea a denuntat in repetate randuri aceasta adunare, spunand ca se incearca executarea sa politica.

El a adaugat ca membrii comisiei nu au parghiile legale de a o constrange pe Elena Udrea si pe angajatii de la ministerul Turismului de a colabora si de a depune la comisie documentele care i-au fost solicitate.

"Acum ies la iveala neajunsurile reglementarilor actuale in ceea ce priveste activitatea comisiilor parlamentare. Nu sunt posibilitati coercitive. Daca o lege nu are prevazute sanctiuni, atunci nu se poate face nimic", a declarat Lakatos.

Ministrul Turismului a solicitat ca cinci dintre membri comisie, pe numele carora a si depus plangeri penale, sa fie schimbati pentru ca se afla in conflict de interese.

Aceasta a sustinut ca aceasta comisie se afla in ilegalitate, in conditiile in care aceasta nu este completa si a cerut sa se raspunda la solicitarile dansei, in caz contrar se va adresa Biroului Permanent si cazul va ajunge in fata Comisiei Juridice.

Peter Lakatos sustine insa ca membrii comisiei nu au de ce sa raspunda la astfel de acuzatii:

"Comisia are doua solutii: ori incheie ancheta in baza documentelor transmise pana acum si prezinta raportul constatand neajunsurile anchetei, ori asteapta ca Biroul Permanent sa lamureasca problemele legate de aceste aspecte", a declarat Lakatos.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Peter Lakatos, #Udrea comisie ancheta, #Udrea invins , #stiri politice