Cristian Ghinea: Planul National de Redresare si Rezilienta prevede patru miliarde de euro pentru reforma digitalizarii

Vineri, 12 Martie 2021, ora 19:45
2160 citiri
Cristian Ghinea: Planul National de Redresare si Rezilienta prevede patru miliarde de euro pentru reforma digitalizarii
Planul de Redresare si Rezilienta prevede patru miliarde de euro pentru reforma digitalizarii FOTO Facebook/Cristian Ghinea

Viziunea Romaniei in ceea ce priveste reforma in domeniul digitalizarii este una care se pliaza pe obiectivele Uniunii Europene, a scris ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, pe pagina sa de Facebook, adaugand ca Planul National de Redresare si Rezilienta prevede aproximativ 4 miliarde de euro la pilonul ''Transformare digitala''.

Potrivit acestuia, obiectivele privind digitalizarea, stabilite in forma actualizata a PNRR, sunt cloud-ul guvernamental, digitalizarea in sanatate, educatie, justitie, dar si digitalizarea ANAF, cu scopul ridicarii nivelului de colectare a taxelor.

Mesajul ministrului

"Continuam discutiile informale cu Comisia Europeana in aceasta etapa in care lucram la 'finisarea' Planului National de Redresare si Rezilienta (PNRR). Am avut astazi o discutie cu Margrethe Vestager, vicepresedinta Comisiei Europene, unul dintre coordonatorii la nivelul Comisiei al procesului de elaborare si evaluare a planurilor nationale de redresare si rezilienta.

M-am bucurat sa constat inca o data ca viziunea noastra in ceea ce priveste reforma in domeniul digitalizarii este una care se pliaza pe obiectivele UE. Obiectivele noastre privind digitalizarea, stabilite in forma actualizata a PNRR, sunt cloud-ul guvernamental, digitalizarea in sanatate, educatie, justitie si nu in ultimul rand digitalizarea ANAF, care sa contribuie la ridicarea nivelului de colectare a taxelor (unde stam prost, mult sub media UE).

Avem alocati aproximativ 4 miliarde de euro pilonului Transformare digitala, exista componente digitale si in reformele si investitiile din ceilalti piloni. M-am bucurat sa aud adjectivul ambitios' in timpul discutiei", a notat Ghinea.

Ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene a subliniat ca a discutat cu Margrethe Vestager si despre nevoia de investitii in autostrazi, in conditiile in care Romania este tara care solicita cele mai multe fonduri pentru sectorul rutier.

#Cristian Ghinea, #fonduri europene, #planul national de relansare si rezilienta, #digitalizare , #stiri politice