PNL a sesizat CCR in privinta reducerii salariilor bugetare

Vineri, 02 Iulie 2010, ora 13:25

   

PNL a sesizat CCR in privinta reducerii salariilor bugetare
PNL a sesizat Curtea Constitutionala (CCR) cu privire la neconstitutionalitatea legii privind reducerea salariilor bugetarilor cu 25%, a declarat vineri, senatorul liberal Ioan Ghise.

Potrivit acestuia, sesizarea a fost depusa miercuri cu numarul de inregistrare 2966, ea fiind semnata de 21 de senatori liberali si 19 senatori PSD.

Sesizarea invoca faptul ca reducerea salariilor bugetarilor, asa cum este stipulata in legea respectiva, incalca articolul 41 alineatul 5 din Constitutie care garanteaza caracterul obligatoriu al conventiilor colective de munca.

"Guvernul nu se poate imixtiona in conventia colectiva de munca dintre autoritati publice locale, care au autonomie locala, si angajati. Ei trebuiau sa faca rectificare bugetara si in baza rectificarii bugetare, fondurile fiind prea reduse, atunci autoritatile locale sa negocieze cu sindicatele si in baza negocierii sa se realizeze conventii care sunt garantate.

In clipa de fata exista contracte colective de munca pe ramura, ori Guvernul, in aceasta relatie intre autoritati publice locale si salariati, este un tert. Si in Codul Civil contractul este legea partilor, ori nu te poti baga tu, ca Guvern, care nu esti parte in contract, intre doua parti care au contracte intre ele", a explicat Ioan Ghise.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1531 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Ghilotina
rank 5
PNL nu se dezminte . Doreste cu ardoare blocarea economica a tarii , Doreste ca in loc de guvern sa avem parte numai de judecatori si decizii judecatoresti .
PNL si masonii lui infiltrati in Politie si Justitie spera sa poata pune mana pe un anumit segment al puterii , si anume Puterea Judecatoreasca .

De ce !??

Pentru ca sunt inamovibili , mai presus de lege si nimeni nu le face nimic .

Tot la mana lor ajungi sa te judece ...

Si ei stiu asta !

De data asta PNL nu va mai reusi nimic impotriva Romaniei !
Berceanu_Umbrarescu_Basescu
rank 1
pnl a adus bunastare in romania
basescu somaj, saracie si indatorare
Grasul
rank 5
@BERCEANU_UMBRA & pnl a adus bunastare in romania, basescu somaj, saracie si indatorare
Daca sunteti numai un "militant"PNL atunci nu are rost sa comentez.
Daca insa chiar credeti cea ce ati postat e foarte trist pentru situatia dumneavoastra si cred ca nu se mai poate face nimic.
Berceanu_Umbrarescu_Basescu
rank 1
din pacate pnl l a adus la cotroceni si pe basescu
asta e marea lor greseala..
beto
rank 1
SI CCR A SESIZAT LA PRESIDENTIE ???
ASTEPTATI ...
T.P.LICA
rank 1
Tara arde si PNL se piaptana!
Ce spuneam ca partidul liberal este toxic pentru societatea romaneasca? Daca vrem mai putina ZARVA in politica romaneasca , PARTIDUL LIBERAL TREBUIE SA DISPARA!
Hera
rank 5
PNL nu se dezice
e ... ca de obicei
beto
rank 1
d-lor PNL-isti ???
s-ar impune sa priviti putin si in afara tari ...prin europa care momentan promoveaza austeritatea unde si voi ca si celelalte partide aveti membri numiti parlamentari europeni ??? si sa-i puneti sa munceasca spre folosul acestei tari care plateste 90 milioane de euro spaga la comunitatea europeana din care isi iau salariile acesti parlamentari europeni ...dar munca lor nu prea se vede ...Totodata sa le impuneti ca promoveze proiecte romanesti care sa aduca locuri de munca in romania si sa impuna politica de reconstructie a romaniei si nu de regres economic ... NU E SUFICIENT SA SOLICITATI CCR-ului diverse cerinte economico-financiare ???
PROBLEMA ACEASTA AI CAM DEPASESTE ,NU CREDETI ???
Te-o
rank 5
PNL
Falsul PNL(de fapt o diversiune a mafiei rosii)merge victorios spre desfintare sub stegul victorios al cre-tinelului Antonescu.Ponta si PSD,in general,a sesizat riscul de a se inhaita din nou cu un deseu politic.Teo
Costana
rank 2
Salariile noastre sunt de 10 (zece) ori mai mari ca-n Ucraina !
In ultimii 20 de ani in Finlanda salariile au crescut cu 52%, dar preturile cu 104%, deci mai rau ca la noi !
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor