PNL, acest PSD de dreapta. Rivale, dar își unesc puterile

Autor: Dan Popa , radio-jurnalist
Joi, 16 Septembrie 2021, ora 10:19
3707 citiri

E clar, de acum, pentru toată lumea că PNL și PSD se comportă nu ca două mari partide care pot conduce România pe drumul care să ducă la recuperea diferenței față de țările occidentale, ci ca două găști mafiote, care se lupta tot timpul pentru controlul teritoriului.

La “revoluția” din ’89, Ion Iliescu și FSN încercau să câștige simpatia populației mimând deschiderea către societatea civilă. În realitate, însă, cei care preluaseră puterea în România nu doreau ca cineva din exterior să se strecoare în noua structură comunistă, așa cum Mafia nu permitea ca cineva să fie ales boss, dacă nu era din familie. Motivul era că străinii nu sunt de încredere, pot trăda și pot încurca bunul mers al afacerilor ilicite, în timp ce membrii familiilor erau loiali și respectau cu sfințenie omerta, acea formă de solidaritate între mafioți, care viza acoperirea activităților infracționale, în special, ascunderea identității persoanelor care au săvârșit infracțiuni sau orice altă informație utilă în cadrul anchetelor judiciare.

În același fel reacționează, iată, și cele două mari partide față de intruși. Deși rivale, cele două partide își unesc puterile, atunci când cineva le-ar putea încurca socotelile, iar împiedicarea moțiunii de cenzură a USR+/AUR este cel mai evident exemplu.

”Superman”, avantajat în lupta pentru președinția PNL

Deși este o încălcare extrem de gravă a democrației și a Constituției, fără precedent în România, UE se preface că nu observă și pare mai degrabă preocupată de drepturilor minorităților gay, decât de încălcarea atât de grosolană a statului de drept. Mai mult chiar, UE, prin programarea total neinspirată a vizitei președintelui CE, Ursula Von der Leyen, la București, cu doar o zi înaintea Congresului PNL, îl va avantaja, intenționat sau nu, pe Superman în lupta pentru președinția PNL, pentru că se va întâlni oficial cu acesta, pentru a discuta despre PNRR, dar și pentru alte evenimente comune. Adică, se va întâlni chiar cu cel care a produs actuala criză politică din România și, prin sesizarea CCR în legătură cu așa zisele semnături false de pe lista semnatarilor moțiunii de cenzură, unul dintre principalii artizani al încălcării Constituției și al statului de drept.

La toată această complicitate, iată, surprinzător (sau poate nu), participă și Klaus Iohannis, care, la fel ca și PNL și PSD, nu este deloc îngrijorat de faptul că această criză politică, al cărui principal inițiator este chiar domnia sa, va antrena după sine și una economică și chiar pune în pericol ratingul de țară, care urmează să ne fie acordat peste puțin timp. Și toate astea doar pentru a-l elimina pe Ludovic Orban de la șefia PNL, pentru că i-a devenit antipatic.Citeste si:
Vlad Voiculescu acuză PNL și PSD de o campanie comună prin care să dea vina pe USR pentru criza sanitară. „Este clar ca lumina zilei că s-au înțeles”
Vlad Voiculescu acuză PNL și PSD de o campanie comună prin care să dea vina pe USR pentru criza sanitară. „Este clar ca lumina zilei că s-au înțeles”
Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a acuzat marți, 19 octombrie, PNL și PSD că s-au înțeles asupra unui mesaj comun prin care să arunce, în mod nejustificat, întreaga vină...
Marcel Ciolacu vrea ca Ioana Mihăilă să fie retrasă înaintea audierii din comisii. "Asta, dacă Cioloş şi USR mai au vreun dram de bun-simţ"
Marcel Ciolacu vrea ca Ioana Mihăilă să fie retrasă înaintea audierii din comisii. "Asta, dacă Cioloş şi USR mai au vreun dram de bun-simţ"
Marcel Ciolacu a afirmat marti, 19 octombrie, că Ioana Mihăilă propusă pentru un nou mandat la Ministerul Sănătăţii în Cabinetul Cioloş trebuie retrasă imediat înainte să fie audiată...
Sursa: Ziare.com