PNL ameninta cu o noua motiune de cenzura

Luni, 24 August 2009, ora 16:07
717 citiri
PNL ameninta cu o noua motiune de cenzura

Vicepresedintele PNL Relu Fenechiu a declarat luni ca, in mod sigur, liberalii vor initia o motiune de cenzura la angajarea raspunderii Guvernului in Parlament, dar a admis ca, deocamdata, nu s-a discutat cu parlamentarii UDMR, fara ale caror semnaturi nu se poate depune textul impotriva Executivului.

"Motiunea de cenzura la care a facut referire Bogdan Olteanu este una pe care cu siguranta o vom initia, in conditiile in care Guvernul va veni cu asumarea raspunderii pe mai multe propuneri pe care le-au facut deja. Va pot spune sigur ca si motiunea va exista, pentru ca sunt probleme mult prea importante pentru Romania, care nu pot fi rezolvate in doua zile, asa cum doreste domnul Boc. Nici legile educatiei nu pot fi elaborate pe genunchi, nici celelalte prevederi legislative care s-au dovedit a fi nocive pentru Romania", a afirmat Fenechiu.

Vicepresedintele PNL a comentat ca impozitul forfetar, de exemplu, poate exista ca o optiune, dar nu poate fi impus, iar scutirea pe profitul reinvestit reprezinta doar "o chestiune populista" in conditiile in care, in prezent, "majoritatea firmelor nu au profit".

"Nu pot fi convins ca vom avea sustinerea UDMR. Nu am discutat cu colegii din UDMR inca, deoarece Boc a anuntat mai clar doar astazi ca Guvernul va veni cu aceasta actiune in Parlament", a afirmat Fenechiu.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a anuntat luni ca Guvernul isi va asuma raspunderea pe o parte a masurilor convenite in coalitie pentru redresarea economiei, pentru a caror aplicare se vor cheltui 248 milioane lei in 2009, dar care vor aduce, in 2010, 398 de milioane de lei la buget.

Deputatul liberal Bogdan Olteanu a vorbit, duminica, despre sustinerea PNL pentru o motiune de cenzura pe tema angajarii raspunderii Guvernului. Deputatul PNL a completat ca motiunea va fi pregatita impreuna cu UDMR.

Berceanu, unul dintre cei mai incompetenti ministri

Vicepresedintele PNL Relu Fenechiu a declarat luni ca ministrul Transporturilor Radu Berceanu este "incompetent", insa nu a dat un raspuns explicit cu privire la initierea unei comisii parlamentare de ancheta, spunand in schimb ca, in opinia sa, PSD nu ar fi de acord cu acest demers.

"In ceea ce priveste comisiile de ancheta, cred ca cineva ar trebui sa ancheteze modul defectuos in care domnul Berceanu gestioneaza problemele infrastructurii din Romania. Imi pun insa intrebarea daca in Romania Parlamentul mai are vreo putere, pentru ca doamna Udrea ne-a demonstrat ca daca dumneaei vrea, Parlamentul nu are nicio putere", a fost raspunsul lui Fenechiu, intrebat daca va propune infiintarea unei comisii de ancheta parlamentara in cazul Ministerului Transporturilor.

La insistentele presei, Fenechiu a evitat sa dea un raspuns foarte transant cu privire la oportunitatea infiintarii unei comisii de ancheta.

"Intotdeauna trebuie sa ne gandim la infiintarea unei comisii atunci cand apar probleme atat de grave. Daca o vom face sau nu, vom vedea. Nu am discutat cu colegii de la UDMR, iar cei de la PSD sunt parteneri la guvernare cu cei de la PDL si nu cred ca ar fi de acord cu infiintarea unei astfel de comisii. Daca in cazul Udrea, in cazul Ridzi, au existat chestiuni legate de relatiile directe dintre unii membri ai PSD si aceste persoane, cred ca infrastructura din Romania si interesele de acolo ii leaga prea mult pe cei de la guvernare si nu ii vom putea avea parteneri", a mai adaugat el.

De altfel, Fenechiu s-a referit la Radu Berceanu ca fiind unul dintre "cei mai incompetenti ministri" ai Guvernului. El a sustinut ca i-a trimis o scrisoare deschisa ministrului Transportului referitoare la construirea unei a treia benzi la autostrada Bucuresti-Ploiesti "atat timp cat nici primele doua nu sunt construite", proiect pentru care ulterior s-a anulat licitatia.

"Programul de guvernare al PDL mentioneaza "refacerea a 5.000 de km de drumuri nationale la nivel calitativ european". Berceanu lucreaza asiduu la indeplinirea acestei promisiuni (dar dupa ce a taiat, din enuntul acesteia, cifra 5)", a comentat vicepresedintele PNL.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Relu Fenechiu, #Fenechiu Berceanu incompetent, #comisie ancheta Berceanu , #stiri politice