PNL și PSD, două fețe ale aceleiași medalii

Autor: Dan Popa , radio-jurnalist
Luni, 25 Octombrie 2021, ora 10:45
3384 citiri

“Ce blestem o fi pe poporul ăsta de a ajuns să aleagă între doi foști comuniști?”, întreba retoric Traian Băsescu, la alegerile prezidențiale din 2004, în confruntarea finală cu Adrian Năstase.

Dacă nimic nu se va schimba până atunci, în 2024, întrebarea ar putea fi “Ce blestem o fi pe poporul ăsta de a ajuns să aleagă între două partide corupte?”

Deși PSD i-a trecut în rezervă pe aproape toți cei care au participat, în prima linie, la distrugerea legilor Justiției și se laudă că ar fi restructurat partidul, în realitate, lupul și-a schimbat doar blana, dar nu și năravul. Un partid este un organism pluricelular viu și sănătatea sa depinde de fiecare celulă din care este compus. PSD-ul este un organism bătrân și bolnav, cu multiple metastaze. Pentru a se însănătoși, ar fi nevoie de un intens tratament chimioterapeutic, urmat de multiple rezecții chirurgicale ale principalelor tumori. Medicii sunt sceptici, însă, pentru că boala s-a extins prea mult și pacientul ar putea să nu reziste la terapia de șoc.

În PNL, lucrurile stau la fel de prost, dacă nu chiar mai prost. Aripa care se spera a fi reformistă, s-a dovedit, în cele din urmă, a fi doar mai cinică, mai lipsită de scrupule, de demnitate, dar și de inteligență politică, decât cea conservatoare. Faptul că Iohannis și echipa relativ câștigătoare au decis să-și spele rufele în public, apoi au tăiat toate punțile de legătură cu USR (partidul care dădea guvernului o aură de credibilitate), ne arată că este ultima dorință a PNL-ului aceea de a reforma ceva, fie chiar și propriul partid. Doar au fost schimbați lupii bătrâni cu cei tineri. Sigur, în PNL există și celule sănătoase, dar ele par a fi copleșite de numărul celor tumorale și vor sfârși ori prin a se transforma ele însele în celule canceroase, ori vor fi ejectate din organism.

Problema însă nu se află la politicieni, oricât de hâzi ne-ar părea unii dintre ei. Politicienii nu sunt nici mai buni, nici mai răi decât suntem noi, oamenii obișnuiți, din care ei se ridică. Atât timp cât politica este privită ca o cale de a te îmbogăți peste noapte, ea va continua să producă celule neoplazice. Atât timp cât și noi putem trece cu ușurință peste principii, pentru a obține un oarece avantaj, lucrurile nu se vor schimba. E nevoie de o masivă asanare morală a societății românești. E nevoie de o nouă generație, care să nu mai fie crescută și educată în acest ambient toxic. Avem nevoie urgentă să reașezăm piramida valorilor în modul corect. Altfel, nu doar că lucrurile nu se vor îndrepta, dar vor continua să se deterioreze, în fiecare zi.Citeste si:
Lider USR, atac la Iohannis după oficializarea noii alianțe a PNL: „A făcut praf acest partid istoric, l-a transformat într-un cărucior”
Lider USR, atac la Iohannis după oficializarea noii alianțe a PNL: „A făcut praf acest partid istoric, l-a transformat într-un cărucior”
Deputatul USR Ionuţ Moşteanu a declarat, luni, în emisiunea Talk News de la Profit TV că, prin această coaliţie PNL-PSD, Klaus Iohannis şi liderii actuali ai PNL ”au făcut praf acest...
PNL va pierde toate bătăliile cu PSD. Iohannis le-a dat liberalilor câte o spadă de lemn și o iconiță cu Arsenie Boca
PNL va pierde toate bătăliile cu PSD. Iohannis le-a dat liberalilor câte o spadă de lemn și o iconiță cu Arsenie Boca
Cine încă mai speră că șeful statului are un plan bine pregătit și se așteaptă ca, la momentul oportun, cu ajutorul baghetei magice, acesta să scoată iepurele din joben, nu face decât...