Politica din groapa de gunoi (Opinii)

Miercuri, 27 Iulie 2011, ora 23:50
2955 citiri
Politica din groapa de gunoi (Opinii)
Foto: ads

In mod normal, politica este un joc fascinant. Si pentru jucatori si pentru privitori. Este un joc care presupune inteligenta, strategie, viziune, comunicare, flexibilitate, tenacitate, cultura. Nu e un joc pentru maici. Presupune o doza de cinism si de histrionism, dar este per ansamblu un joc logic si curajos. Asta atunci cand il vezi jucat in alte tari. La noi, politica nu are nimic frumos. Este doar dezgustatoare.

In Romania, politica a ajuns un fel de lupta in norori, intre niste bulumaci primitivi si grobieni, care dovedesc la fel de multa strategie ca niste cimpanzei. Nu sunt inteligenti, sunt smecheri. Nu sunt empatici, sunt cabotini. Rad si plang la comanda. Nici ei macar nu mai stiu cand mint, caci minciuna le-a devenit prima natura. Din gura nu le ies vorbe, ci aschii.

Nu e nimic cu adevarat logic sau strategic in actiunile lor, motivate exclusiv de lacomie si visceralitati. Sunt manati fie numai de dorinta de imbogatire, niciodata suficienta, fie de dusmanii oarbe pe mize derizorii.

Dusmanii de azi sunt aliatii de maine si invers, dupa cum le dicteaza buzunarul sau hormonii. Traian Basescu si Dinu Patriciu au inceput sa-si faca mai mult sau mai putin discret cu ochiul, dupa ce razboiul lor a parjolit Romania. Nu le place acum puterea prea mare a PSD. Dar cine l-a ajutat sa se ridice de la pamant dupa 2005?

Politicienii romani distrug fara sa se gandeasca, construiesc fara fundatie, se cearta pe trei prostii si se impaca pentru alte doua. In fond, sunt cu toti aliati pe sub masa. Iar daca-i cauti bine, descoperi cu stupoare o increngatura de nasi, fini, cumetri, cumnati si alte soiuri de inrudiri complicate care duhnesc a nepotism.

Cine ne conduce? Increngatura de rubendenii a PDL. Igas e finul lui Falca, care e finul lui Basescu. Seful ANAF e finul unui consilier prezidential, care a fost nasit de mai stiu eu cine. Cine vrea sa preia puterea? Alta increngatura de rubedenii, in frunte cu familia domnitoare a PSD.

Cine e la putere? PDL, sarit ca tantarul de la stanga la dreapta, peste noapte, partid pierdut printre doctrine neasumate, cu nume de dreapta si populisme de stanga, pesedizat pana in maduva oaselor tuturor baronilor sai. PDL, aliat cu mafia personala si reevaluata a lui Adrian Nastase si cu eternul UDMR.

Cine vrea la putere? USL, adica o haita fara niciun fundament ideologic, fara un program solid si fezabil, fara principii, hamesita de putere si disperata sa puna mana pe robinetele prin care curge banul public. Nu i-am auzit polemizand pe teme esentiale, precum cota unica, in schimb au inceput sa se paruiasca pe candidaturi. Mai vrea si Dan Diaconescu sa schimbe latrina OTV cu groapa cu noroi. Si pentru asta isi cumpara partid.

Toti acestia, Putere si Opozitie, sa fie in stare sa emita un proiect articulat si viabil de importanta nationala? Ei nu sunt in stare sa urmareasca un astfel de proiect nici in ipoteza ca l-ar face cineva cadou. Nici banii primiti cadou de Romania de la UE nu sunt in stare sa-i ia, fara sa-i dijmuiasca.

Ce bine poate iesi din groapa asta cu noroi? Ce asteptari putem avea de la acesti bulumaci primitivi?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
#politica Romania, #nepotism politica Romania, #politicieni romani , #stiri politice