Post vs sex si violenta?

Autor:
Joi, 13 Noiembrie 2008, ora 23:50
6380 citiri
Post vs sex si violenta?

O stire data joi dimineata, despre Lasata Secului pentru Postul Craciunului, care incepe vineri, ne-a surprins placut prin numarul mare de accesari pe care le inregistra.

Uite ca, in plina campanie electorala, condimentata cu pumni, injuraturi, insulte si ghicitori lansate de presedintele Traian Basescu (om cu mare greutate, priza la public si, deci, audienta), o stire de bun simt, despre un obicei pentru care pare ca nu mai avem timp si liniste, intereseaza.

Cat de mult? Un ochi aruncat pe statistici ne arata ca Irinel, care e in razboi cu soferul lui Moni, pozitiile sexuale in care femeia conduce, lista premierilor lui Traian Basescu, dar si aventurile tari ale Mihaelei Radulescu si ale mai tanarului ei iubit s-au dovedit imbatabile.

Dar, nu cu mult. Si, in mod imbucurator, Postul a surclasat "cele mai frumoase funduri din lume", orgiile sexuale din Austria si pe "prea perfecta" Britney.

Poate ca vi se pare revoltatoare alaturarea, dar este un fapt, determinat de click-urile pe care le dau cititorii pe articolele postate. Si pana si comentariile de la articolul cu Lasata Secului arata aceeasi Romanie pusa pe cearta pe orice subiect si macinata de egoism si ipocrizie.

Celor care sunt suparati ca am considerat important un astfel de subiect, "Gino" le raspunde: "Da este o stire de dat, sau preferi stirile tip: viol, crime, homosexualitate, avorturi, deturnari de bani, domnisoara x si-a marit sani, domnul x a inselato pe doamna y.

Cred ca o INFORMATIE care aminteste OAMENILOR ceva despre DUMNEZEU este mult mai BENEFICA, decat celelalte informatii care sunt date in presa si la TV NON-STOP".

Post versus sex si violenta, disputa si replica in detrimentul acceptarii, generozitatii, capacitatii de a intelege specifice unui "post" pe care ar trebui sa-l tinem zi de zi.

Ce mai inseamna, de fapt, postul pentru romani?

Stiu persoane care il asociaza cu o dieta stricta (daca si dai jos cateva kilograme, cu atat mai bine!). Nu numai ca stramba nasul pana si la uleiul in care a fost prajita o bucata de carne, dar transforma perioada postului intr-o adevarata vanatoare de vrajitoare. Se uita cu superioritate si dispret la toti cei care nu tin post si reusesc chiar sa te faca sa te simti prost atribuind gestului tau toate pacatele din lume.

La polul opus sunt cei care nu tin post si iti comunica acest lucru ostentativ: e o prostie! Unii dintre acestia nici nu s-au gandit vreodata sa tina post, nu ii intereseaza. In sistemul lor de valori nu este loc si pentru un gest caruia nu-i gasesc nicio semnificatie sau utilitate. Mai sunt si cei care s-au gandit sa tina post, in speranta ca o cura culinara le-ar putea sterge cateva dintre "bilele negre" contabilizate de-a lungul timpului. Dar n-au gasit niciodata vointa necesara macar pentru atat.

Stiu insa si persoane (cele mai multe in varsta) care tin cu sfintenie postul, e ceva natural, nu ar putea fi altfel. In post sau nu, iti vorbesc bland, fara patima, iti dau un sfat (daca il ceri), nu mai inteleg lumea in care traiesc, dar o accepta, pentru ca este lumea copiilor si a nepotilor lor.

Tinerii, in schimb, cei mai multi, zambesc cu subanteles: chiar tii postul? Total? Dupa care rad: nici prin cap nu le trece sa tina postul "asa cum scrie la carte": paine cu nuci mananca adesea si in timpul anului; dar, fara sex, timp de cinci saptamani? Nici vorba, viata merita traita!

Si totusi...

Cati isi mai pun problema ca postul nu e un regim, o penitenta - troc sau un ritual prin care poti sa-l pacalesti pe Dumnezeu? Ca a tine post inseamna o stare - liniste, generozitate, intelegere, acceptare, absenta vanitatii, a orgoliilor prostesti, a nevoii sa arati cu orice pret ca esti cel mai tare?

Ca postul adevarat nu poate veni decat in completarea unei vieti echilibrate, in care incerci sa aduci la suprafata zi de zi omul din tine. Cati cred oare ca intrarea intr-o astfel de stare ar echivala, de fapt, cu sfarsitul lumii lor?

Sa nu judecam, totusi, pe nimeni, ca doar intram in Post. Si, ca sa vedeti cat de relativ e totul: ce ziceti de invitatia la un ospat pe cinste, in loc de paine cu apa?

Inainte sa protestati, cititi cum e facuta invitatia, de catre o cititoare a Ziare.com, Angelica Tabacaru: "Va invit la niste sarmalute in foi de varza, fierte in vin alb, ciorba de perisoare, dreasa cu ou si smantana si niste placinte poale in brau cu branza proaspata.

Am si un vin alb de doi ani, niste vecine minunate si vom face impreuna lasata secului. De maine [macar prima si ultima saptamana].. post. Nu va chinuiti daca nu puteti posti [alimentar], dar incercati sa faceti fapte bune, sa nu carcotiti, sa nu aduceti suferinta celor din jur.

Este cel mai frumos si usor post, care se incheie cu colinde, urari de bine, impacare si dragoste intre semeni. E bine sa va cereti iertare [daca aveti de la cine] la inceputul si sfarsitul postului.

Pentru toti bunii mei "PRIETENI COMENTATORI" de pe FORUM, alaturi de iertare si impacare, as mai avea o dorinta: nu mai jigniti, nu fiti patimasi, nu dati interpretare spuselor altora, nu va legati de nimicuri [punct,virgula,cratima,semnul...], faceti comentarii pertinente si legate de "zicerile" ziaristului.

Cu multa stima si consideratie,alaturi de un "POST USOR" si un LASATA SECULUI DECENT..se inclina in fata dumneavoastra, un trecator rapid prin viata cu nume de inger..ANGELICA".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#post, #craciun, #Lasata Secului, #cititori, #forum , #stiri politice