Prefectura Covasna cere CJ sa respinga amplasarea unui panou secuiesc

Miercuri, 05 Noiembrie 2008, ora 18:09
1061 citiri
Prefectura Covasna cere CJ sa respinga amplasarea unui panou secuiesc

Prefectura Covasna a solicitat Consiliului Judetean Covasna (CJ) revocarea hotararii prin care acesta aproba amplasarea unui panou publicitar pe marginea DN11, in dreptul localitatii Chichis, fiind vorba de panoul din seria celor cu inscriptia "Tinutul Secuiesc".

Directorul juridic al Prefecturii, Sebastian Cucu, a declarat miercuri, corespondentului NewsIn, ca hotararea in cauza era pentru un panou publicitar, dar s-au gasit erori tehnice, respectiv amplasamentele nu corespundeau, iar potrivit legii s-a solicitat revocarea hotararii.

Vicepresedintele CJ Covasna, Demeter Janos, a declarat ca, la momentul in care au preluat terenul de la o persoana fizica, era emisa foaia de proprietate, iar ei au trecut acele date.

"Problema este ca, dupa multe si importante controale la respectarea legislatiei de catre acest document, s-a gasit ca este o problema, ca tarlaua din Cartea Funciara nu este 105, ci 104. A fost actul pentru omul respectiv emis gresit, greseala trebuie remediata", a declarat Demeter.

Acesta spune ca hotararea nu este ilegala, ci contine niste date eronate, prin urmare, formal, va trebui revocata hotararea respectiva.

Vicepresedintele CJ spune ca, daca documentatia nu este gata si corecta, nu au cum sa amplaseze panoul respectiv si nici nu o vor face, intrucat nu are legatura cu campania electorala, asa cum au spus mai multi lideri politici.

Panoul va avea o alta grafica, spune Demeter, dar in principiu se vor pastra temele principale si mesajul cu "Tinutul Secuiesc" in limbile engleza, romana si maghiara.

Anul trecut, primul panou cu "Tinutul Secuiesc" a fost amplasat pe DN11, la Chichis, fiind inaugurat in prezenta liderului UDMR, Marko Bela si a altor politicieni UDMR.

Mai multi politicieni romani si reprezentanti ai societatii civile romanesti au protestat la acea vreme fata de acest gest, acuzand ca panoul ar avea scopul de a marca granitele asa-zisului Tinut Secuiesc. Panoul a fost insa indepartat la scurt timp, de Societatea de Drumuri Nationale, pe motiv ca nu respecta autorizatia de constructie, fiind prea aproape de drum.

In urma cu cateva luni, vicepresedintele CJ a anuntat ca au fost obtinute toate avizele si autorizatiile necesare amplasarii unui nou panou, in aceeasi zona.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#panou, #tinut secuiesc, #Covasna, #revocare, #hotarare , #stiri politice