Presa de azi: Iliescu nu vrea un PSD "de handicapati"

Marti, 17 Martie 2009, ora 07:25
1903 citiri
Presa de azi: Iliescu nu vrea un PSD "de handicapati"
Foto: bleen.ro

Iliescu sare la Gusa al lui Geoana, titreaza Evenimentul Zilei in editia de marti. Dupa o scurta absenta de la sedintele PSD, Iliescu a revenit in forta cu noi nemultumiri.

Inainte de toate, i-a reprosat lui Mircea Geoana ca l-a readus pe Cozmin Gusa in partid fara sa consulte pe nimeni. "Pe usa din dos", a spus apasat Iliescu. "Ori eu, ori Gusa! Daca il aduci in partid, eu te salut din mers si voi pleca", a spus el, amenintand ca renunta la partid.

Geoana s-a repliat si a explicat ca Gusa nu va intra in partid, ca va fi doar consilierul sau si ca "poate fi util" in lupta cu Traian Basescu. "Te inseli daca crezi ca vei castiga alegerile cu Gusa", i-a aruncat Iliescu in fata.

El si-a intarit amenintarea cu plecarea din partid, anuntand ca miercuri, la sedinta Comitetului Executiv al PSD, le va cere liderilor de filiala sa voteze intre el si Gusa. "Degeaba m-ati facut presedinte de onoare sau cum dracu' ii zice la asta, daca nu ma consultati.

Nu eu am nevoie de voi, voi aveti nevoie de mine. Ma pierdeti de musteriu", a spus Iliescu. La finalul sedintei PSD, Iliescu a facut si public aprecieri dure fata de Cozmin Gusa, pe care l-a numit "mercenary" si "strainas".

Din Romania libera aflam ca Iliescu nu vrea un PSD "de handicapati". Pana sa ajunga sa-l combata pe Traian Basescu in campania pentru alegerile prezidentiale, Mircea Geoana trebuie sa-l invinga pe Adrian Nastase, dar si sa-l convinga pe Ion Iliescu de faptul ca partidul nu este unul "de handicapati".

Desemnarea candidatului PSD la prezidentiale este posibil sa se produca in curand, pe baza unor sondaje de opinie comandate de partid care sa analizeze sansele lui Adrian Nastase si ale lui Mircea Geoana.

Este posibila chiar renuntarea la Congresul Extraordinar, pesedistii convenind ca miercuri, la Comitetul Executiv, se va lua o decizie in acest sens. Pe ordinea de zi a CEx se afla si acordul cu FMI, tensiunile dintre filialele PSD si PDL si desemnarea candidatilor pentru europarlamentare.

Ion Iliescu l-a amenintat pe Geoana ca daca il vede miercuri la sedinta pe Cozmin Gusa va lua cuvantul si va cere: "ori eu, ori el". Aceasta, deoarece presedintele de onoare il sustine pe Geoana in privinta criticilor la adresa lui Traian Basescu, dar nu-i agreeaza in nici un fel colaboratorii.

La Gusa lui Geoana scrie Ziua precizand ca Ion Iliescu vrea sa aiba un rol mai activ in luarea deciziilor la varful PSD.

"Alegi intre mine si Cozmin Gusa", i-a spus luni nervos Ion Iliescu lui Mircea Geoana in cadrul sedintei conducerii social-democrate, iritat de faptul ca liderul PSD a apelat la serviciile de consultanta politica ale fostului sef al PIN.

Presedintele de onoare al pesedistilor a amenintat ca partidul nu va mai conta pe el daca nu va fi consultat in luarea deciziilor, iar personaje pe care nu le suporta sunt chemate pentru a ridica PSD in sondaje.

Supararea lui Iliescu s-a napustit si asupra lui Adrian Nastase, acuzat ca l-a promovat pe Gusa in partid, dar si asupra ministrului Mediului, Nicolae Nemirschi, care a fost catalogat drept un "ministru slab".

Gandul anunta ca Iliescu il pune pe Geoana sa aleaga: "Ori Gusa, ori eu!". Ion Iliescu ii pune pe colegii sai din PSD sa aleaga: ori el, ori Cozmin Gusa (noul consilier al lui Mircea Geoana).

Presedintele de onoare al PSD a intrat, luni, iritat la sedinta Biroului Permanent si le-a transmis, pentru inceput, celor prezenti sa nu mai conteze pe el daca nu il consulta in legatura cu deciziile si numirile in partid si in Guvern.

Potrivit unor surse interne, Iliescu le-a imputat colegilor ca, din acest motiv, este tratat "onorific". "Daca nu ma consultati in legatura cu numirile, pe mine sa nu mai contati", le-a spus Iliescu membrilor BPN.

Iliescu si-a indreptat apoi criticile catre ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, reprosandu-i si acestuia ca "asculta" de primarul Constantei, Radu Mazare, si ca nu a numit oameni calificati la Ape.

Iliescu s-a enervat: Gusa, un "mercenar", noteaza Jurnalul National. Dupa ce acum cativa ani il numea "lichea" si tuna si fulgera la Adrian Nastase ca l-a promovat secretar general al partidului, Iliescu a iesit luni din nou la atac impotriva lui Gusa.

"Personal sunt incompatibil cu acest individ. E un tip de mercenar si nu avem nevoie de asemenea oameni (...) Ar fi o mare greseala ca sa apelam la strainasi si la mercenari. Pai ce, asta e un partid de handicapati, de nepriceputi, care sa apeleze, la cine? Se poate asa ceva?", a spus nervos Iliescu la finalul sedintei BPN, in care i-a batut obrazul lui Geoana ca l-a reactivat pe Gusa, numindu-l consilier.

"Ori eu, ori Gusa", ar fi cerut Iliescu, amenintandu-l pe liderul PSD ca il saluta din mers daca il aduce pe Gusa in partid si ca va solicita Comitetului Executiv sa aleaga intre el si fostul lider al PIN.

Geoana a incercat insa sa-l linisteasca pe Iliescu, asigurandu-l ca Gusa nu va intra in PSD si ca va lucra exclusiv pentru el, in calitate de consilier. Gusa, in schimb, a pus gaz pe foc si, intr-o replica data lui Iliescu, i-a transmis ca nu isi da seama de faptul ca ii face un mare serviciu lui Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
#Iliescu Geoana Gusa, #Iliescu PSD BPN, #Gusa consilier Geoana , #stiri politice