Presa de azi: Preacuviosie politica la slujba de Inviere

Marti, 21 Aprilie 2009, ora 07:31
2396 citiri
Presa de azi: Preacuviosie politica la slujba de Inviere

Aventurile politicienilor de Paste la munte si la mare, titreaza Gandul in editia de marti. Cei de sus ai politicii romanesti au alergat si ei, de Pasti, pe unde i-a dus nevoia de cele sfinte, ca sa-si ia lumina. Cu totii s-au scaldat in multimile de credinciosi, au ciocnit oua cu talpa tarii si s-au aratat la fata multimii de alegatori.

Presedintele Basescu impreuna cu familia sa au luat la roata masinii si elicea elicopterului sfintele manastiri din Bucovina. In noaptea de Inviere, familia Basescu s-a aflat la Manastirea Humorului, acolo unde Lumina Sfanta a fost adusa de la Ierusalim.

Emil Boc a participat la slujba de Inviere la Cluj, in Catedrala Mitropolitana. Premierul s-a declarat impresionat si a remarcat "ca nicaieri nu e mai bine ca acasa", multumit ca a putut oferi din lumina sa catorva credinciosi aflati in jur.

La varful echipei PSD, luminile au stralucit si ele, fie in Primaverii acasa la presedintele de onoare, unde Ion Iliescu a ciocnit un ou rosu, impreuna cu apropiatii si doamna Nina, fie la malul Marii Negre unde Mircea Geoana a fost sa ia lumina. Alaturi de Elena Udrea, acesta a participat la slujba de Inviere, oficiata pentru prima data pe Plaja Modern din Constanta, de arhiepiscopul Tomisului, Teodosie.

Familia regala a fost prezenta la slujba de Inviere la Catedrala Mitropolitana din Iasi, alaturi de alte cateva mii de persoane. Regele Mihai, principesa Margareta si principele Radu au fost intampinati, la intrarea in mitropolie, de credinciosi care le-au urat "Bun venit".

Preacuviosie politica la slujba de Inviere, noteaza Cotidianul. Primii oameni in stat ori politicienii obisnuiti si chiar familia regala au preferat sa-si petreaca Pastele in sanul electoratului, cu bai de multime.

Presedintele Traian Basescu, impreuna cu sotia sa, Maria, si fiica lor cea mica, Elena, si-a petrecut ajunul Pastelui si Noaptea de Inviere in Bucovina. Familia Basescu a asistat la slujba de Inviere la Manastirea Humorului, ajungand in judetul Suceava inca de vineri dupa-amiaza.

Duminica au participat la concertul de la Mamaia al lui Goran Bregovic, unde a fost prezent si ministrul Turismului, Elena Udrea. Seful statului a facut o baie de multime, a dat mana cu zeci de persoane prezente, care au tinut sa il salute, s-a fotografiat si a dat autografe inclusiv pe bancnote.

Tot la concertul de la Mamaia a fost zarit si presedintele Senatului, dar si al PSD, Mircea Geoana, alaturi de familie. De altfel, familia Geoana participase la Slujba de Inviere de pe plaja Modern din Constanta.

La randul sau, premierul Emil Boc si-a petrecut ajunul Pastelui oferind, sambata, pachete cu alimente batranilor internati la Centrul de Ingrijire si Asistenta din Cluj-Napoca. Dupa ce a asistat la Slujba de Inviere de la Catedrala Mitropolitana, oficiata, in absenta mitropolitului Bartolomeu, de episcopul-vicar Irineu Bistriteanul, familia Boc a plecat in comuna natala a premierului: Rachitele-Margau.

Basescu, asaltat de grupul "anti-cip", scrie Evenimentul Zilei, precizand ca de Paste Traian Basescu n-a scapat de "numarul fiarei" nici macar la Manastirea Putna.

Chiar la intrare, presedintele a fost invitat sa-si puna semnatura pe lista persoanelor care se opun pasapoartelor biometrice, documente care, sustin contestatarii, ar contine "numarul fiarei" - 666.

Presedintele a refuzat invitatia, spunand ca nu crede in asa ceva. Mai norocosi au fost cei care au profitat, sambata, de prezenta lui Traian Basescu la Putna pentru a-i cere autografe si a se fotografia alaturi de el.

Un pic de ghinion a avut insa apoi seful statului, care a gresit de doua ori drumul catre Manastirea Sucevita. Plecand din Vatra Moldovitei la volanul Daciei Logan, el a luat-o intr-o directie gresita.

La un moment dat, a oprit si a intrebat mai multi localnici care este drumul, acestia indrumandu- l in directia corecta. La o intersectie, Basescu a gresit insa din nou drumul, uitand sa vireze la stanga. El a oprit iarasi, iar un tanar i-a aratat traseul corect.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#politicieni Inviere, #Paste politicieni, #Basescu Boc Paste , #stiri politice