Primarii din Giurgiu, invatati cum sa inchida gropile de gunoi

Miercuri, 11 Februarie 2009, ora 20:07
1963 citiri
Primarii din Giurgiu, invatati cum sa inchida gropile de gunoi

Garda Nationala de Mediul Giurgiu a demarat, miercuri, controale tematice in comunele din judet, fiind vorba de fapt despre intalniri cu primarii carora li se explica modul de inchidere a gropilor de gunoi.

Comisarul sef al Garzii de Mediu Giurgiu, Clara Adam a declarat miercuri, pentru NewsIn, ca edilii nu mai au timp sa astepte ajutor de la Consiliul Judetean, chiar daca sustin ca altfel nu se descurca, si ca primarii ar fi trebuit sa ia din timp masuri privind inchiderea gropilor de gunoi.

"Ii invatam ce sa faca, desi ar fi trebuit sa stie acest lucru, avand in vedere ca sunt gospodarii comunelor pe care le administreaza.

Le spunem, de exemplu, ca pentru inceput trebuie sa scoata din gropile de gunoi corpurile mari, pungile, deseurile electrice si electronice, sa tina o evidenta a acestora si sa le predea unei firme specializate.

Urmeaza o noua procedura, groapa trebuie acoperita cu pamant, se planteaza iarba si zona este trecuta in planul cadastral si marcata. Foarte multi primari cer ajutorul Consiliului Judetean, dar consider ca ar fi trebuit sa ia masuri din timp", a declarat Clara Adam.

In acelasi timp, potrivit comisarului sef al Garzii de Mediu Giurgiu, pe langa respectarea calendarului de inchidere a gropilor de gunoi, primarilor li se solicita sa concesioneze activitatea de salubrizare unei firme specializate care sa colecteze deseurile si sa le transporte la un depozit ecologic.

In judetul Giurgiu, peste 150 gropi de gunoi trebuie inchise pana in iulie 2009, conform directivelor europene. Reprezentantii Garzii de Mediu Giurgiu sustin ca pana in acest moment, doar cativa primari au anuntat ca au un plan de lucru in acest sens.

Si aceasta, in contextul in care, unele dintre comunele din judetul Giurgiu, au chiar si sase gropi de gunoi, cate una in fiecare sat arondat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un service auto a deviat cursul unei ape dintr-un sat din județul Constanța. Cum a fost descoperit totul
Un service auto a deviat cursul unei ape dintr-un sat din județul Constanța. Cum a fost descoperit totul
Comisarii Gărzii de Mediu Constanţa au amendat cu 30.000 de lei un service auto din satul Lazu pentru devierea unui curs de apă. Reprezentanţii Gărzii de Mediu Constanţa au anunţat...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#groapa gunoi, #primari Giurgiu, #Garda Mediu , #stiri politice