Primăriță PSD din Bihor, de la dans pe mese direct în arestul poliției. A bătut un procuror până l-a desfigurat VIDEO

Vineri, 05 Noiembrie 2021, ora 09:28
8082 citiri
Primăriță PSD din Bihor, de la dans pe mese direct în arestul poliției. A bătut un procuror până l-a desfigurat VIDEO

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor s-a pronunţat, joi seara, cu privire la propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalului Bihor pe numele primăriţei PSD a comunei Brusturi, Livia Bârlău şi a soţului acesteia, Petrică Bârlău, acuzaţi de tentativă la omor asupra fostului procuror Ioan Bodogai, pe care l-au desfigurat în bătaie.

Astfel, instanţa a admis solicitarea procurorilor, dispunând arestarea preventivă a Liviei şi a lui Petrică Bârlău pentru câte 30 de zile, potrivit Bihoreanul.

"Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor şi, în consecinţă (...) dispune arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 04 noiembrie 2021 şi până la data de 03 decembrie 2021, inclusiv", se menţionează pe portalul instanţei.

Măsura nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel Oradea.

Primărița care dansa pe mese

Livia Bârlău este cunoscută și pentru episodul de la alegerile locale din 2020, când, după ce a aflat că a fost realeasă în funcție, s-a urcat pe o masă de biliard și a dansat. Femeia a fost filmată și se poate observa cum, spre finalul videoclipului, deschide o sticlă de șampanie și dansează în continuare pe manele.

Cei doi soți sunt acuzaţi că au atacat extrem de violent un fost procuror, pe care l-au lovit cu un cleşte de tăiat lanţuri până l-au desfigurat.

"Cei doi inculpaţi au fost reţinuţi ca fiind coautori la infracţiunea de tentativă la omor, constând în aceea că i-au aplicat părţii vătămate mai multe lovituri la nivelul capului şi membrelor, care i-au pus acesteia viaţa în pericol", a declarat miercuri seară prim procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Gligor Săbău, pentru sursa citată.

Potrivit acestuia, leziunile provocate victimei - fostul procuror Ioan Bodogai - necesită cel puţin 100 de zile de îngrijiri medicale.

Bătut cu cleștele de tăiat lanțuri

Fapta pentru care au fost reţinuţi cei doi a avut loc în după-amiaza zilei de 29 septembrie, într-un magazin de materiale de construcţii aparţinând primăriţei PSD Livia Bârlău şi soţului acesteia, unde Bodogai a fost bătut cu un cleşte de tăiat lanţuri, ajungând la spital plin de sânge, cu capul spart în trei locuri, cu braţele acoperite de plăgi şi cu piciorul rupt, pentru fixarea căruia medicii au fost obligaţi să-i monteze tije metalice.

Victima, care iniţial fusese prieten cu soţii Bârlău, a intrat în conflict cu ei în acest an, după ce primăriţa i-ar fi promis un post în Primărie şi nu s-a ţinut de cuvânt. Ca să se răzbune, fostul procuror s-a aliat cu consilierii din opoziţie, învăţându-i să scrie cereri de informaţii publice, ca să afle despre activitatea Primăriei, şi l-a reclamat pe soţul edilului la Direcţia Antifraudă, pe motiv că tot cumpără şi revinde tractoare pe OLX, fără a plăti taxe.

Nemulţumit că a fost reclamat la Antifraudă, când fostul procuror a intrat în magazin, soţul primăriţei l-a luat la întrebări şi, ajutat de soţia lui, l-au împiedicat să iasă din magazin şi a început bătaia.

"I-am împins şi eu, să ies. Bârlău a apucat un cleşte de tăiat lanţuri, cu braţele de 20-30 centimetri, şi a început să mă lovească cu el, ca un taur turbat, minute în şir. Dădea ca şi cum tăia lemne cu un topor...", a declarat Bodogai, susţinând că sub ploaia de lovituri şi-a pierdut cunoştinţa. Când şi-a revenit, soţii Bârlău au fugit, lăsându-l să zacă în sânge, aşa cum l-au găsit în final câţiva clienţi intraţi în magazin, dintre care unul a sunat la 112. Bărbatul respectiv l-a şi filmat, postând apoi înregistrarea pe Facebook.

Citeste si:
Tânără de 18 ani arestată preventiv la Teleorman după ce a bătut o fată de 15 ani. Agresiunea s-a produs în parc și a fost filmată
Tânără de 18 ani arestată preventiv la Teleorman după ce a bătut o fată de 15 ani. Agresiunea s-a produs în parc și a fost filmată
O tânăra în vârstă de 18 ani care a bătut, împreună cu o adolescentă de 14 ani, o fată de 15 ani într-un parc din Roşiorii de Vede a fost arestată preventiv. "În urma...
Procuror eliberat din funcţie, după ce a fost prins beat la volan. Decretul a fost semnat de Klaus Iohannis
Procuror eliberat din funcţie, după ce a fost prins beat la volan. Decretul a fost semnat de Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri, 21 ianuarie, decretul de eliberare din funcţie a procurorului la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş Ciprian Dorobanţu, ca urmare a...