Primarul Bailestiului vrea sa inapoieze la Guvern suma "umilitoare" repartizata

Marti, 21 Octombrie 2008, ora 18:30
1718 citiri
Primarul Bailestiului vrea sa inapoieze la Guvern suma "umilitoare" repartizata
Costel Pistritu

Primarul municipiului Bailesti, Costel Pistritu (PD-L), a declarat marti ca vrea sa ii inapoieze primului-ministru cei 150.000 de lei primiti de la Guvern, considerand ca suma este "umilitoare" in comparatie cu nevoile municipiului si cu sumele primite de alte localitati mult mai mici.

"Este pentru prima data in viata cand ma intalnesc cu astfel de situatii, eu venind in politica dintr-un alt mediu. Este dureros si regretabil ca cetatenii din Bailesti primesc drept rasplata a muncii lor asa ceva. Consider ca este un atentat asupra cetateanului, pentru ca nu putem sa facem aceasta discrepanta pe cap de locuitor, pe culoare politica", a declarat Pistritu citat de Newsin.

"150 de mii de lei pentru Bailesti nu reprezinta nimic, drept dovada, o sa-i donez inapoi domnului prim-ministru si Guvernului, pentru ca nu pot sa fac fata umilintei pe care dumnealor o promoveaza in momentul de fata. Cetatenii Romaniei ar trebui sa fie doar romani, nu cetateni de culoare politica, drept pentru care voi protesta si voi face toate demersurile necesare pentru ca Bailestiul, al doilea municipiu din Dolj dupa Craiova, sa ajunga la un alt nivel", a mai spus primarul Bailestiului.

Totodata, acesta a precizat ca localitati mult mai mici decat cea pe care o conduce au primit sume mai mult decat duble de la Guvern, distribuirea banilor fiind facuta dupa criterii politice.

"Calafatul, care este dupa Bailesti, a primit 4 milioane de lei, iar comune foarte mici, limitrofe Bailestiului, au primit peste 300 de mii de lei. Consideram ca aceste ierarhizari pe care dumnealor doresc sa le faca nu isi au rostul, drept pentru care le cerem sa se aplece foarte mult asupra acestor lucruri, iar pe mai departe sa se gandeasca in mod egal la cetateni", a mai spus primarul municipiului Bailesti.

La randul sau, liderul PD-L Dolj, Radu Berceanu, a precizat ca localitatile doljene conduse de primari pedelisti au primit de cinci ori mai putini bani decat cele cu primari liberali si de trei ori mai putini decat cele conduse de pesedisti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Bailesti, #suma, #repartizata, #guvern , #stiri politice

LIVE ÎN 00:02:16

Cu fata la alegatori,
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

În 2 de minute

Notifică-mă