Primarul municipiului Orsova, eliberat din functie pe motiv de incompatibilitate

Marti, 03 Ianuarie 2012, ora 15:48
3438 citiri
Primarul municipiului Orsova, eliberat din functie pe motiv de incompatibilitate

Primarul municipiului Orsova, Constantin Bragaru, a fost eliberat din functie, marti, pe motiv de incompatibilitate, printr-un ordin semnat de subprefectul judetului Mehedinti, Ioan Suru.

"A incalcat prevederile dispozitiilor aticolului 87, alin. 1, lit. d din Legea 161 din 2003, in sensul ca s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 25.06.2008 - 19.01.2009, fiind in acelasi timp si primar si administrator la firma proprie, SC COBRA SRL. Incepand de astazi, mandatul domniei sale a incetat, atributiile primarului vor fi preluate de viceprimar, urmand ca intr-o sedinta urmatoare sa fie ales noul viceprimar", a declarat subprefectul Ioan Suru.

Constantin Bragaru considera, insa, ca ordinul de incetare a mandatului sau nu este legal, intrucat pe rolul Curtii de Apel Craiova exista doua dosare in care se judeca cu ANI pentru anularea a doua acte administrative, cel legat de constatarea incompatibilitatii si cel legat de acuzatiile de fals in declaratia de interese. In plus, edilul considera ca subprefectul nu avea dreptul sa semneze ordinul de eliberare din functie.

"A emis un ordin facand un abuz in serviciu, nimeni din aparatul de specialitate al prefectului nu a vrut sa-l contrasemneze. Eu cu ANI fiind pe instanta nu s-a clarificat situatia si eu mi-am facut apararea spunand ca nu am facut acte de administrare. Doar instanta poate sa-mi ia calitatea de primar sau electoratul, in niciun caz un subprefect. Am facut o plangere impotriva subprefectului la Agentia Nationala a Functionarilor Publici pentru destituirea de urgenta a dumnealui pentru ca, daca mai ramane in functie, poate sa mai incalce si drepturile altor cetateni. Eu m-am supus ordinului, am plecat din Primaria Orsova si astept hotararea de instanta. Nu am inteles niciodata cum un subprefect poate sa se substituie instantei", a afirmat Constantin Bragaru.

Ordinul de eliberare din functie a primarului din Orsova a fost semnat de subprefect in conditiile in care prefectul judetului este in concediu.

Constantin Bragaru a fost ales primar in 2008 pe listele PDL, dar a fost exclus ulterior din partid, pe motiv ca este urmarit penal in mai multe dosare penale.

Functia de primar in Orsova este asigurata de viceprimarul Ion Ghergulescu pana la prima sedinta de Consiliul Local.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Constantin Bragaru, #primar Orsova, #eliberare din functie, #subprefect Mehedinti Ioan Suru , #stiri politice