Cum a fost rezolvata problema bugetului Capitalei. Dan Barna: "Nu era vorba de suparare, era nevoie de dialog"

Luni, 10 Mai 2021, ora 23:26
1786 citiri
Cum a fost rezolvata problema bugetului Capitalei. Dan Barna: "Nu era vorba de suparare, era nevoie de dialog"

Vicepremierul Dan Barna, copresedinte USR PLUS, a declarat, luni seara, ca problema bugetului Capitalei a fost rezolvata prin dialog la nivel local, intre filiala USR PLUS, consilieri si primarul general, nefiind nevoie de interventia liderilor coalitiei de la nivel national.

"Vlad Voiculescu alaturi de Claudiu Nasui sunt copresedintii filialei USR PLUS Bucuresti, cea mai mare din tara, deci, evident, era firesc sa fie acolo, in calitatea lui de presedinte al filialei, era interesul legitim ca Bucurestiul sa aiba un buget adoptat si ca lucrurile sa mearga cat mai bine.

Nici pe departe nu a fost o hachita (pentru adoptarea bugetului Capitalei - n.r.). Vorbim despre urmatorul fapt: daca oamenii nu ar fi discutat, problema nu s-ar fi rezolvat. Tocmai de asta a fost si mesajul pe care l-am transmis. Solutia este dialogul, fie ca ar fi fost Vlad, fie ca ar fi fost Claudiu, e vorba de reprezentativitatea oamenilor de la masa in discutia respectiva. De fapt cine a fost acolo?

Primarul general, consilierii reprezentati de liderii consilierilor si reprezentantii filialei politice a USR PLUS, adica a filialei Bucuresti. Asta era structura de dialog. Nu exista alta structura de dialog. Nu era vorba de suparare, era nevoie de dialog", a explicat Dan Barna la Digi24, intrebat in legatura cu intalnirea dintre Nicusor Dan, Vlad Voiculescu si Horia Tomescu pentru a rezolva problema bugetului Capitalei.

In opinia sa, pana atunci "s-a stat de vorba insuficient".

"Nu a fost nevoie sa intervenim liderii de la nivel national. Daca lucrarile ramaneau blocate, probabil ca s-ar fi intervenit la nivel national, dar eu sunt multumit ca solutia s-a gasit, asa cum era firesc sa se gaseasca, la nivel local, intre filiala locala, consilierii nostri si primarul general.

De asta am si evitat sa ne implicam si eu si presedintele celuilalt partid din majoritate, tocmai pentru a da sansa solutionarii problemei la nivel local si a nu intra intr-o logica din asta: mergem sa ne plangem la varful partidului.

Problema a fost discutata (de liderii nationali ai coalitiei - n.r.) principial, dar nu am intervenit in negocieri, pentru ca am spus: incercati sa rezolvati voi prin dialog si ideea ca tot timpul ne plangem in alta parte nu e functionala. Faptul ca au reusit sa gaseasca o solutie fara sa trebuiasca sa intervenim, arata maturitate si intelepciune", a sustinut Dan Barna.

El a mai spus ca viceprimarul Horia Tomescu nu a primit drept de semnatura pentru numirea managerilor de spital, dar acest lucru urmeaza sa fie rezolvat. "Este important pentru intelegerea initiala, care deocamdata nu a fost finalizata in toti termenii ei si asteptam sa se rezolve", a adaugat Barna.

Bugetul Capitalei a fost votat vineri, dupa ce primarul general si consilierii USR PLUS au ajuns la un acord.

Citeste si:
USR se subțiază pe zi ce trece. 24 de membri au demisionat într-o singură zi
USR se subțiază pe zi ce trece. 24 de membri au demisionat într-o singură zi
Demisiile din USR se țin lanț după ce membrii echipei USR din Țările Nordice au demisionat în bloc. Printre cei 24 de demisionari s-au regăsit președintele filialei, vicepreședinții...
De ce partid este mai apropiat Nicușor Dan, după ce a ajuns primar cu sprijinul PNL și USR. „Continuă să îşi facă cuiburi în diverse zone de influenţă”
De ce partid este mai apropiat Nicușor Dan, după ce a ajuns primar cu sprijinul PNL și USR. „Continuă să îşi facă cuiburi în diverse zone de influenţă”
Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a declarat sâmbătă, 25 iunie, că “trebuie să fii inconştient ca să îţi doreşti un mandat ca primar general”, precizând că ar fi foarte greu de...